UWV Inspiratiedag
UWV Inspiratiedag UWV

UWV Inspiratiedag voor werkgevers en werkzoekenden uit regio

2 december 2023 om 18:00 Activiteiten

REGIO Op maandagmiddag 4 december 2023 houden UWV en het Werkgevers Servicepunt regio Amersfoort de UWV-Inspiratiedag in theater Flint in Amersfoort. Bestuurders, werkgevers en werkzoekenden kunnen hier inspiratie opdoen en potentiële talenten en werkgevers ontmoeten.

Deze middag staat volledig in het teken van het thema ‘Maak werk van talent’. Tijdens de Inspiratiedag presenteert UWV de publicatie Regio in Beeld aan bestuurders en werkgevers. Daarnaast is er een talentenfestival waar werkgevers en werkzoekenden inspiratie krijgen, workshops kunnen volgen en werkgevers potentiële talenten kunnen ontmoeten.

De arbeidsmarkt biedt op dit moment veel kansen. Toch is het niet voor iedereen even makkelijk om een baan te vinden. In deze krappe arbeidsmarkt is het vinden van de juiste medewerkers een steeds grotere uitdaging. Daarom organiseert UWV Inspiratiedagen om werkzoekenden, werkgevers, bestuurders en beleidsmakers te inspireren, informeren en te laten netwerken.

REGIO IN BEELD

Jaarlijks presenteert UWV de actuele stand van zaken rondom de arbeidsmarktcijfers en blikken we vooruit in het rapport Regio in Beeld. Jeroen Schuil, arbeidsmarkt adviseur van UWV voor de regio Amersfoort neemt de werkgevers en bestuurders mee in de huidige situatie op de arbeidsmarkt en bespreekt waar de kansen en mogelijkheden liggen de komende periode. 

Tijdens deze presentatiekomen ook Nadya Aboyaakoub-Akkouh, voorzitter Regionaal Werkbedrijf  en wethouder van de gemeente Amersfoort, Dennis de Jong, Rayonmanager UWV Amersfoort en Gooi en Vechtstreek en Judith Duveen, directeur UWV Werkbedrijf aan het woord.

TALENTENFESTIVAL

Tijdens de presentatie van Regio in Beeld voor werkgevers en regionale bestuurders bezoeken werkzoekenden apart een door hunzelf uitgekozen workshop. Voor en na de workshops kunnen alle aanwezigen het Talentenfestival bezoeken. Theater Flint wordt omgetoverd tot een heus festivalterrein met diverse activiteiten waar alle aanwezigen geïnspireerd worden en in contact kunnen komen met elkaar. De organisatie hoopt ruim 100 werkgevers en 200 werkzoekenden te ontvangen. Voor deze dag zijn alle werkgevers en werkzoekenden uitgenodigd uit de arbeidsmarktregio Amersfoort. Hieronder vallende gemeenten Amersfoort, Leusden, Nijkerk, Woudenberg, Baarn, Bunschoten en Soest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie