Afbeelding
Lotte Koudijs

Francine Oomen in Nijkerk met haar nieuwste ‘Hoe overleef ik’ boek

30 september 2023 om 13:55 Activiteiten

NIJKERK Op zaterdag 30 september was Francine Oomen te gast in Nijkerk. Vanaf 12.30 uur kwam zij bij Boekhandel Roodbeen langs om haar nieuwste boek te signeren. 

Sinds 1998 zijn er ruim twintig Hoe overleef ik-boeken verschenen, waarin thema’s als liefde, stress en de puberteit centraal staan. De meeste lezers van toen zijn nu twintigers en dertigers en ,,dat is best een ingewikkelde periode”, zegt Oomen op TikTok. Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? is daarom speciaal voor deze leeftijd verschenen.

De meiden van Roodbeen keken erg uit naar de komst van Francine Oomen in Nijkerk. Laurie Vedder: ,,Toen we hoorden dat er een nieuw boek zou komen, hebben we meteen contact gezocht. Hoe leuk is het dat we nu verder kunnen lezen over het leven van Rosa. En laten we eerlijk zijn, die survivaltips kan ik als student vast goed gebruiken”. Ook Nadine Lanting was enthousiast: ,,Alle boeken heb ik nog liggen. Ik kan niet wachten om een gesigneerd exemplaar toe te voegen aan de serie. Dit is zo’n boek waar iedereen het over heeft. Ook leuk als we het zo allemaal gelezen hebben en het met elkaar kunnen bespreken.”

HOE OVERLEEF IK

In dit eerste Hoe overleef ik… boek voor volwassenen is Rosa 25 jaar oud. Haar leven is helemaal anders gelopen dan ze gedacht had. Er zijn onvoorstelbare dingen gebeurd en ze heeft veel moeite daarmee te dealen. Wat doe je bijvoorbeeld als je je vrienden heel erg nodig hebt, maar je ze uit het oog verloren bent? Als er een heleboel is wat je aan niemand durft te vertellen? Als je je een complete puinhoop voelt, terwijl je zelf psycholoog bent? Als je een torenhoge studieschuld, maar geen diploma hebt? Wat doe je als je verdwaald bent en je innerlijk kompas zoek is? Kortom: volwassen zijn in deze tijd, hoe doe je dat? Vooral niet laten merken dat je maar net doet alsof? Fake it until you make it? Doe je het alleen, of durf je het samen? Allemaal thema’s die Oomen in haar nieuwe boek behandelt. 

Het boek kost 22,50 euro en is verkrijgbaar bij Boekhandel Roodbeen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie