Afbeelding
Gemeente Leusden

Zestiende regionale Veteranendag op het parkeerterrein van het stadhuis in Nijkerk

8 juni 2023 om 10:19 Activiteiten

NIJKERK Nijkerk is op zaterdag 17 juni gastgemeente voor de Regionale Veteranendag. Naast een officieel programma voor genodigden, verzorgt de Stichting Regionale Veteranendag Noord-West Veluwe een evenement op het parkeerterrein van het stadhuis. Het programma duurt van 10.00 tot 15.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Doel van de stichting is om op sympathieke wijze erkenning en waardering voor de Nederlandse veteraan onder de aandacht van het brede publiek te brengen. Dat doet de stichting door één keer per jaar de veteranen een dag aan te bieden met een aantrekkelijk programma, waarbij zij in contact komen met andere veteranen uit de regio en een breed publiek. Deze regionale Veteranendag wordt bij toerbeurt georganiseerd in Nijkerk, Harderwijk, Ermelo, Putten en Zeewolde.

Vorig jaar was Zeewolde gastgemeente voor de regionale Veteranendag en dit jaar zal het evenement in Nijkerk plaats vinden. Voorzitter Maarten van Panhuis: ,,Wij zijn blij dat we dit mooie evenement voor jong en oud, jaarlijks kunnen organiseren. Iedereen is welkom tijdens de Regionale Veteranendag in Nijkerk. Kom naar het plein bij het stadhuis en ontmoet veteranen, medewerkers van Defensie of van andere daaraan gelieerde organisaties.”

Op het plein worden verschillende demonstraties, optredens en activiteiten georganiseerd. Zo is er een UN-checkpoint, zijn er optredens van Vrijwillig Muziek en Tamboerkorps Verbindingsdienst en DJ Hess en diverse stands met onder meer ‘collectors items’ en nostalgische militaire spullen. Ook zijn er demonstraties te bewonderen, komen (historische) legervoertuigen langs voor een bezichtiging of een rondje meerijden en geeft de Koninklijke Militaire School (KMS) een  demonstratie van wapens en uitrusting. Daarnaast komen politieagenten en brandweerlieden langs met materieel en een informatiestand, is er ‘Meet the Marines’ en staan er springkussens.

Belangstellenden uit Nijkerk worden verzocht, indien mogelijk, lopend of met de fiets te komen. Belangstellenden uit Harderwijk, Ermelo, Putten en Zeewolde uiteraard ook, maar voor degenen die met de auto komen, is er gelegenheid te parkeren naast het evenemententerrein.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie