Afbeelding
Eigen foto

Nijkerker Johnny Glitter zet zich in voor allereerste Nationale Beweeg Dag

26 mei 2023 om 10:57 Activiteiten

NIJKERK Op 30 mei vindt de eerste editie van de Nationale Beweeg Dag plaats, een initiatief dat in Nijkerk is ontstaan. De BLOS Groep (BLOS kinderopvang, Zein Childcare, BijdeHandjes en Zonnekinderen) en Johnny Glitter uit Nijkerk verlenen hun medewerking. Ruim 200 kinderen komen samen op één locatie in Houten om met olympisch medaillewinnares Kimberley Bos, presentatrice Fenna Ramos en zanger Johnny Glitter aandacht te besteden aan het belang van bewegen en gezonde voeding. 

,,Middels een feestelijk programma gaan we samen bewegen en plezier maken. En dat samen met meer dan 20.000 kinderen die kunnen meedoen via de livestream. Deze bevinden zich op de meer dan 300 kinderopvanglocaties van de BLOS groep”, legt Robert den Hartog uit. In het dagelijks leven is hij coördinator van jongerencentrum Blits in Hoevelaken en Chill Out in Nijkerk, maar hij is ook bekend als entertainer Johnny Glitter. ,,Tijdens deze dag wordt ook het eerste kinderboekje van Johnny Glitter overhandigd, deze eerste uit de serie met educatieve thema’s en die nu bedoeld is om bewegen te stimuleren.” 

GEZONDE LEVENSSTIJL

,,De BLOS Groep en Johnny Glitter herkennen het landelijke probleem van kinderen met overgewicht. Om hier een positieve bijdrage aan te leveren heeft het team de Nationale Beweeg Dag in het leven geroepen. Deze dag is bedoeld om kinderen op een leuke en speelse manier in beweging te krijgen en bewust te maken van het belang van een gezonde levensstijl.”

LIVESTREAM 

Tijdens de livestream wordt door olympisch medaillewinnares Kimberley Bos de warming-up verzorgd en direct daarna geeft Johnny Glitter een spetterend optreden. Fenna Ramos overhandigt tijdens de Nationale Beweeg Dag het eerste kinderboekje met de titel ‘Bewegen’ aan Johnny Glitter. Op alle vestigingen van de BLOS Groep wordt de speciale Nationale Beweegdag-editie van het boekje ‘Bewegen’ verspreid.

,,De Glitterstijl van het boekje bevat een grappig en educatief verhaal met levendige illustraties die de interesse van kinderen wekken. Het educatieve thema van het boekje is gericht op het bevorderen van een gezonde levensstijl. Door hen bewust te maken van het belang van een gezonde levensstijl, hopen we het percentage kinderen met overgewicht te verminderen. Daarnaast stimuleren we het lezen onder kinderen en moedigen we hen aan om hun fantasie te gebruiken.” 

De livestream wordt afgesloten met een optreden van Fenna Ramos.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie