Afbeelding
Zero Waste Tour

Zero Waste Tour in Nijkerk

9 mei 2023 om 12:00 Activiteiten

NIJKERK De landelijke Week Zonder Afval is dit jaar van 22 tot en met 28 mei. Tijdens deze week organiseert Zero Waste Nederland de Zero Waste Tours, op meer dan 30 locaties in heel Nederland. Ook in Nijkerk, op 24 mei van 10.00 uur tot 12.00 uur. Bij deze tour lopen deelnemers een route door het centrum van Nijkerk langs ondernemers waar je terecht kunt met je eigen verpakkingen en waar je plasticvrije producten kunt kopen.

Shemara Ooijevaar en Maaike van Dijk-Bokkers zijn de initiatiefnemers voor de Zero Waste Tour in Nijkerk. ,,We zijn dit jaar gestart met een actie om bij ondernemers stickers te plakken met de tekst ‘Neem gerust je eigen verpakking mee’. Dit om te laten zien dat deze ondernemers er voor open staan dat je je eigen verpakking zoals een bakje, zakje of tasje meeneemt. Veel Nijkerkers willen ook best hun steentje bijdragen, maar weten niet goed waar te beginnen. En dat terwijl er in Nijkerk heel veel winkels zijn waar positief wordt gereageerd als je je eigen verpakking meeneemt.”

ERVARINGEN

Shemara, Maaike en een aantal ondernemers delen tijdens de wandeltour hun tips en ervaringen met plastic of verpakkingsvrij boodschappen doen. Ook staat er in de Bibliotheek Nijkerk van 22 tot en met 28 mei een inspiratietafel met boeken over het onderwerp. Meer informatie is hier te vinden. 

Lees hier een uitgebreid interview met Shemara en Maaike over hun Zero Waste initiatief.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie