Archieffoto concert in de St. Catharinakerk.
Archieffoto concert in de St. Catharinakerk. Aalt Guliker

Muzikaal avondgebed in de St. Catharinakerk in Nijkerk

26 februari 2023 om 10:00 Activiteiten

NIJKERK Op donderdagavond 2 maart organiseert de stichting NijKerkmuziek om 19.30 uur een vesper in de St. Catharinakerk in Nijkerk.

In maart 2022 startte NijKerkmuziek met een serie interkerkelijke vespers met ondersteuning vanuit een groot aantal Nijkerkse kerken. In de aanloop naar Pasen zullen, op de donderdagen in de 40-dagentijd, wederom vieringen gehouden worden. De vespers bieden inwoners van Nijkerk de gelegenheid om midden in de week te verstillen, samen te zingen en te bidden, en te genieten van de schoonheid van muziek. 

VESPER

De eerstvolgende vesper wordt gehouden op donderdagavond 2 maart in de St. Catharinakerk in Nijkerk (Holkerstraat 36). Medewerking wordt verleend door Annemieke Blankesteijn (sopraan), Egberdien Prins (dwarsfluit), Marijn Prins (saxofoon) en organist Christiaan Drost. Er klinkt muziek van onder andere Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) en Max Reger (1873-1916). 

De vespers duren ongeveer een half uur en vangen aan om 19.30 uur. De toegang is vrij, wel is er bij de uitgang een collecte om de kosten te dekken. Voor meer informatie en het actuele overzicht van de vespers: www.nijkerkmuziek.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie