Het gala vorig jaar.
Het gala vorig jaar. Rebekka Mell

Hart van Holland in Nijkerk hostte dit jaar het gala in spijkerbroek

4 december 2022 om 14:00 Activiteiten

NIJKERK De achtste editie van het ‘net even anders gala in jeans’ vond afgelopen vrijdag plaats. Meer dan 400 gasten kwamen in spijkeroutfit naar Hart van Holland in Nijkerk om het gala met als thema ‘The Grand Spectacle’ bij te wonen en met elkaar het verschil te maken voor met zorg uitgekozen goede doelen. ,,De sfeer zat er als vanouds snel in. Er werd een prachtige opbrengst van maar liefst 184.600 euro met elkaar bijeengebracht voor de goede doelen”, laat stichting Spijkerbroekengala weten.

Esther Herber, voorzitter van de stichting, las negen jaar geleden in de krant dat met name de kleinere goede doelen, die zich inzetten voor kinderen, financieel best wel een handje geholpen konden worden. ,,Binnen no time werd een bestuur geformeerd van gedreven ondernemers en werd het plan geboren een gala te organiseren om elk jaar voor minimaal twee goede kinderdoelen het verschil te maken.’’ Dit jaar koos de stichting voor vier goede doelen, waaronder Surftherapie, LINDA.foundation, KanjerKetting en Stichting Groot Hart.

DAK ERAF ,,Waarom in spijkerbroek naar een gala? Gewoon omdat het makkelijk is voor de genodigden en omdat het geld besteed kan worden aan een ticket of aan één van de ludieke veiling items die worden geveild in plaats van het huren of aanschaffen van dure smokings en gala jurken,’’ luidt het antwoord. ,,Het dak ging er af met diverse artiesten en entertainment waaronder Henk Dissel, de entertainment band Sonny’s Inc Fusion, de hilarische bingo show, de Flageolettes, diverse circus acts in het thema van ‘Le Grand Spectacle’ en natuurlijk de culinaire verwennerijen van de keukenbrigade van Hart van Holland.’’

Martijn Veen, bestuurslid van het Spijkerbroekengala, veilde de ludieke en unieke aangeboden veiling stukken op zijn geheel eigen wijze en bracht de biedingen tot ongekende hoogten. Notaris Madeline Westers stond hem terzijde. ,,Het was een waanzinnig geslaagde avond met een geweldige uitkomst die verdeeld zal worden over de gekozen goede doelen van het Spijkerbroekengala.’’Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie