Afbeelding
Aalt Guliker

Goede Sint Lichtjesoptocht door het centrum van Nijkerk

28 november 2022 om 09:23 Activiteiten Tips van de redactie

NIJKERK De Grote Goede Sint Lichtjesoptocht vindt plaats op vrijdag 2 december van 19.00 tot 20.30 uur door het centrum van Nijkerk. De Lichtjesoptocht is een initiatief van De Goede Sint, het alterego van Mark Hannessen uit Nijkerk. 

Het programma van de Lichtjesoptocht begint om 18.45 uur op het Molenplein. De pieten zullen de deelnemers welkom heten en opwarmen voor de komst van de Goede Sint. Ook zal er een Pietenband van het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps (NSFC) aanwezig zijn. De Goede Sint wordt rond 19.15 uur verwacht, waarna een kort programma met zang en dans op een podium zal plaatsvinden. De Lichtjesoptocht start tussen 19.30 en 19.45 uur. Om het ook voor de allerkleinsten leuk te houden, duurt de optocht ongeveer veertig minuten.

ROUTE De Lichtjesoptocht wordt begeleidt door de Pietenband van het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps. Halverwege de route zal er een extra Pietenorkest, De Valkeniers, invoegen om ook de deelnemers die achteraan lopen te voorzien van gezellige sinterklaasmuziek. De route van de Lichtjesoptocht is als volgt: start Molenplein, Oosterstraat, Langestraat, Kerkstraat, Torenstraat, Gasthuisstraat, Catharinastraat, Verlaat, Plein, Singel, einde Molenplein. 

Bakkerij Ten Have aan de Gasthuisstraat zal de deelnemers trakteren op een kleine versnapering. Zo nu en dan kan er een kleine opening ontstaan in de Lichtjesoptocht. De Goede Sint en zijn pieten doen er alles aan om deze opening zo spoedig mogelijk weer te dichten zodat iedereen optimaal kan blijven genieten. Tussen 20.15 en 20.30 uur komt het gezelschap weer terug op het Molenplein. Vervolgens is er gelegenheid voor een foto en/of een praatje met de goedheiligman.

LICHTJE MEE De Goede Sint en zijn pieten hopen weer op een grote opkomst en maken er samen met de deelnemers een gezellige avond van. ,,Extra dank gaat uit naar de ondernemers en sponsoren die dit mede mogelijk maken”, aldus Hannessen. ,,De toegang is gratis, maar neem wel een lampion of lichtje mee.” 

Meer informatie: www.degoedesint.nl of kijk op de Facebookpagina.

Belinda van der Horst
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie