Betrokken organisaties en buurtbewoners vierden het feest van Sint Jozef mee.
Betrokken organisaties en buurtbewoners vierden het feest van Sint Jozef mee. 2B Communities

Buren van Sint Jozef vieren feest mee: ‘Een hechte community met oog voor elkaar’

27 september 2022 om 14:28 Activiteiten

NIJKERK Zo’n negen organisaties en buurtbewoners hebben er zaterdagochtend samen een feestje van gemaakt. Samen zijn zij bezig om een nieuw ‘levend’ gebouw te realiseren, waar samengeleefd en samengewerkt wordt. Het duurt nog een aantal jaren voordat dit klaar is, maar nu al wordt er met elkaar samengewerkt en nu dus ook samen gevierd. Huize St. Jozef bestaat officieel 50 jaar en daarom was er een feestweek, afgesloten met een heuse burendag.

Teuno Blankesteijn (2B Communities) en Lavinia Boele (Philadelphia): ,,Het idee ontstond om als buren van Sint Jozef met elkaar een bijdrage te leveren aan deze feestweek. Dit om hem voor medewerkers, vrijwilligers en bewoners, nog feestelijker te maken. We willen nauw met elkaar op gaan trekken in het nieuwe gebouw, omdat we erin geloven dat we als onderlinge partnerorganisaties en buurtbewoners echt van betekenis voor elkaar kunnen zijn, over en weer. Een hechte community met oog voor elkaar. Kinderen van Het Baken kunnen bijvoorbeeld iets voor bewoners van St. Jozef betekenen, maar ook andersom. Ook bewoners van Philadelphia kunnen een mooie inbreng hebben, dit bleek al weer deze ochtend.” 

Het idee ontstond om als buren van Sint Jozef met elkaar een bijdrage te leveren aan deze feestweek

CADEAUS Diverse partnerorganisaties die zich in het nieuwe gebouw gaan vestigen, boden naast persoonlijke aandacht tijdens de burenochtend bij de bewoners van St. Jozef, ook mooie cadeaus aan. Buurtbewoners die samen met 2B Communities bezig zijn om een buurtontmoetingsplek voor te bereiden, boden alle bewoners een klein doosje bijzondere en exclusieve chocolaatjes aan. Mede mogelijk gemaakt door het bedrijf van buur Tom van de Veen van Bontom en 2B Communities. Voor medewerkers en vrijwilligers werden er op de afdelingen ook doosjes neergezet, zodat hier ook nog nagenoten kan worden van dit feest.

Lukas en zijn moeder Froukje bood namens Het Baken een mooi prentenboek en bijbehorende knutsel aan, gemaakt door kinderen van Het Baken. De bewoners van Philatuin (Piladelphia Tuinstraat) boden een bijzonder boek met hoopvolle verhalen aan en hadden mooie woorden en wensen voor de aanwezigen. Ook werd namens Hero Horeca, eigenaar van ‘Bij Lot’, een mooie mand met bloembollen aangeboden. Bureau Bos en Oracle (Hiltjo Graafland) boden een Japans biljart aan. De bewoners bleken al op zoek te zijn naar dit spel, dus ook dit viel goed in de smaak. De WSN had een mooi bloemstuk voor deze feestweek geregeld.

NAAR ELKAAR OMKIJKEN ,,Prachtig om te zien hoe bijvoorbeeld Joke van Philatuin op haar knieën ging zitten bij een bewoner van St. Jozef om samen het cadeau uit te pakken. Ook genoten buurtbewoners van de gezelligheid aan tafel bij de bewoners en personeel van Sint Jozef. Prachtig om te horen hoe de verzorging en het wonen in Sint Jozef gewaardeerd wordt en hoe er door bewoners ook onderling naar elkaar om gekeken wordt”, aldus Blankesteijn en Boele. Een bewoner vertelde: ,,Ik ga met de scootmobiel vis halen en dan breng ik dit langs bij mijn buren op de gang in Sint Jozef. We kijken echt naar elkaar om.”

,,Veelbelovend om de mooie gemeenschap, gezelligheid en betrokkenheid die er al is, vast te houden en uit te breiden met gedreven partnerorganisaties en buurtbewoners. Dit om voor elkaar van betekenis te zijn op weg naar en straks in het nieuwe Sint Jozef.”

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie