Afbeelding
Pixabay

‘Bijeenkomst pleegzorg levert veel op’

Activiteiten

NIJKERK De gemeente Nijkerk heeft samen met het Pleegoudernetwerk Nijkerk op 11 juni een bijeenkomst voor pleegouders en gezinshuisouders en hun (pleeg-)kinderen georganiseerd. Er waren 15 pleegouders of gezinshuisouders en 16 (pleeg-)kinderen aanwezig. Er waren ook bijdragen van Jeugd- en Jongerenwerk (JJW), Nijkerk Sportief en Gezond (NSG) en pleegzorgorganisatie De Rading. 

De bijeenkomst stond in het teken van ontmoeten van andere pleegouders en gezinshuisouders en het uitwisselen van ervaringen. De (pleeg-) kinderen hebben elkaar ook spelenderwijs leren kennen en zich samen vermaakt tijdens activiteiten van JJW en NSG.

AANDACHT GEMEENTE De gemeente wil minimaal één keer per jaar zo’n bijeenkomst organiseren. Het Pleegoudernetwerk Nijkerk organiseert daarnaast nog minimaal drie ontmoetingen per jaar. De gemeente en de regio FoodValley besteden ook aandacht aan pleegzorg tijdens de Week van de Pleegzorg die van 2 tot en met 9 november zal plaatsvinden.

Wethouder René Windhouwer was ook op de bijeenkomst aanwezig: ,,Ik vind het fijn dat ik deze bijzondere gezinnen heb kunnen ontmoeten. Pleegouders en gezinshuisouders zijn ontzettend belangrijk voorkinderen. De gemeente ondersteunt hen graag, zodat ze de zorg voor pleegkinderen goed kunnen blijven doen.’’ 

BIJZONDERE KOSTEN Tijdens de bijeenkomst bleek dat niet alle deelnemers de regeling bijzondere kosten kenden, terwijl ze daar wel gebruik van kunnen maken. De gemeente bespreekt momenteel in de regio FoodValley hoe ze de bekendheid van deze regeling kunnen vergroten. Samen met De Rading ontwikkelt de gemeente de training vitaliteit voor pleegouders. De training vindt plaats in het najaar.

Pleegzorgaanbieders organiseren regelmatig (ook online) informatiebijeenkomsten overpleegouderschap zoals deze. Ze geven praktische informatie en soms zijn er pleegouders bij om te vertellen over hun ervaringen. Op de websites van de pleegzorgaanbieders staan de data van de bijeenkomsten.

advertentie
advertentie