Afbeelding
Pixabay

FrieslandCampina viert 150-jarig bestaan en trakteert vanuit Nijkerk op yoghurt

Activiteiten

NIJKERK FrieslandCampina bestaat ruim 150 jaar en schenkt daar op vrijdag 24 juni extra aandacht aan. Op deze dag gaan ruim 2500 melkveehouders en medewerkers in meer dan 70 steden en dorpen langs de deuren om zoveel mogelijk Nederlanders te trakteren op de nieuwe Campina yoghurt. Ook in Gelderland gaan melkveehouders en medewerkers langs de deuren. Zij vertrekken vanaf een van de verzamelplaatsen: Hart van Holland in Nijkerk.  

In 1871 werd door een aantal boeren de ‘Vereeniging tot Ontwikkeling van den Landbouw in Hollands Noorderkwartier’ opgericht. Meer coöperaties volgden. Deze vormden het begin van de zuivelcoöperatie die uiteindelijk FrieslandCampina zou worden. Vandaag de dag is het bedrijf wereldwijd actief en een marktleider in gezonde voeding, met bijna 23.000 medewerkers en vestigingen in 32 landen. 

GOED DOEL Tijdens ‘Campina Dichterbij’ op vrijdag 24 juni gaan in alle provincies melkveehouders en medewerkers de boer op, om heel Nederland te trakteren op de nieuwe Campina Sterke Start yoghurt. Op deze dag wordt er ook geld ingezameld, waarbij elke donatie wordt verdubbeld door FrieslandCampina en er aan het einde van de dag een cheque aan Voedselbanken Nederland wordt uitgereikt. 

De landelijke kick-off van ‘Campina Dichterbij’ is in Thialf, waar Erben Wennemars de dag om 10.00 uur opent. Verder zijn er door het hele land verschillende plekken waar boeren en medewerkers verzamelen, zoals in Nijkerk, om vervolgens vanuit daar langs de deuren te gaan.

advertentie
advertentie