Afbeelding
Stichting Leergeld Nijkerk

Veel Nijkerks talent in rockmusical Leergeld Nijkerk

7 maart 2022 om 16:43 Activiteiten

NIJKERK Tijdens de audities voor de rockmusical die geproduceerd wordt door Stichting Leergeld Nijkerk is duidelijk geworden dat Nijkerk barst van het acteer- en zangtalent. De audities voor ‘Grumor in de groep’ waren afgelopen zaterdag en zo’n zestien kinderen tussen de 11 en 14 jaar hebben hun zang- en acteerkunsten laten zien. 

Het bestuur van Stichting Leergeld is blij met de opkomst, want dit betekent dat er voldoende spelers zijn voor de musical. De uitvoeringen zullen dus doorgaan en deze week starten de repetities. Musicaldocent Jeffrey Sanders was verrast over het talent van de kinderen en staat te popelen om aan de slag te gaan met de eerste opdracht; de scriptlezing. 

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD De muziekvoorstelling wordt opgevoerd om aan zoveel mogelijk leerkrachten en inwoners van de gemeente Nijkerk te laten zien dat de schoolmusical een maatschappelijk verantwoorde keuze is uit het ruime aanbod van groep-8-musicals. De voorstelling gaat onder meer over de thema’s geldzorgen en wat het met kinderen doet als ze niet mee kunnen doen met de rest van hun leeftijdgenoten. 

MUSICALSTERREN Binnen een tijdsbestek van drie maanden zal een groep van jonge acteurs en actrices zich ontpoppen als ware musicalsterren en werken naar de grande finale; de uitvoeringen op 9 en 11 juni in Theater Streams Breede Beek. Voor een paar kleine rollen worden nog spelers gezocht. Kinderen die tussen de 11 en 14 jaar zijn en interesse hebben om mee te doen kunnen zich melden via leergeldnijkerk.nl. Ook is het team van de Leergeld Musical Club nog op zoek naar decorbouwers en kostuummakers.

GELDZORGEN Leergeld Nijkerk zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen met financiële zorgen deel kunnen nemen aan maatschappelijke activiteiten. Hiermee wordt zoveel mogelijk voorkomen dat kinderen in de gemeente Nijkerk door geldgebrek niet mee kunnen doen. Via leergeldnijkerk.nl kunnen ouders een aanvraag doen als zij hulp nodig hebben. Als een gezin nog niet bekend is bij Leergeld wordt altijd eerst een huisbezoek ingepland voor uitleg, informatie en een inkomenscheck. De intakes worden gedaan door een groep vrijwilligers. 

Het motto van Leergeld is: ‘alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen! Stichting Leergeld Nijkerk is bijna 5 jaar operationeel in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Zo’n 250 gezinnen staan ingeschreven bij Leergeld Nijkerk en worden geholpen met onder meer een laptop, tweedehands fiets, verjaardagen en zaken als het betalen van de contributie van sport, muziek- of dansles in samenwerking met Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie