De 3D kerstboom.
De 3D kerstboom. Maranke Pater

Kerstknutselen met het KunstLokaal: 3D Kerstboomkaart

Activiteiten

NIJKERK Het Kunstlokaal in Nijkerk heeft drie kerstknutsels samengesteld, speciaal voor de (jonge) lezers van de Stad Nijkerk. De uitleg en foto’s vind je hieronder. Deel je kerstknutsels op Instagram en tag @StadNijkerk en @kunstlokaalnijkerk, we vinden het leuk om te zien wat je gemaakt hebt!

Dit heb je nodig:
- Gevouwen A5 in een kleur die je leuk vind
- Lijmtube
- Verschillende diktes groene stroken papier, lengte 20 cm


Foto: Maranke Pater.

Zo maak je het:
1. Begin met de gevouwen A5. De kleur van de A5 is de basis van de kaart.

2. Vouw 1 centimeter om van de dunste strook en vouw hem heen en weer tot je aan het eind van je strook komt. Herhaal dit diverse keren zodat je papier een trappetje wordt. Als het strookje te lang is voor de binnenkant van de kaart, kun je een stuk weg knippen. Dit is de top van je kerstboom. Lijm de platte uiteinden en plak deze een klein stukje van de bovenkant van de kaart aan de binnenkant vast. (er moet ruimte zijn voor een piek. Zie online hoe dit er uit ziet. Druk de kaart even dicht en bewonder de bovenste laag van je kerstboom.


Foto: Maranke Pater.

3. Herhaal de vorige stap met de andere papierstroken en plak ook deze vast, onder elkaar. Ga hierin van de dunste naar de dikste strook.


Foto: Maranke Pater.

4. Als je meer strookjes of dunnere papierstrookjes gebruikt, krijgt de kerstboom een heel andere look.

5. Nu de kerstboom klaar is, kun je hem op allerlei manieren versieren. Van ballen tot lichtjes, tot sneeuwvolkjes. Schrijf er ook een leuke tekst bij en vergeet de piek niet!


Foto: Maranke Pater.


advertentie