Traditiegetrouw verzorgt de fotocommissie van de Stichting Historisch Hoeflake tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomsten een fototentoonstelling.
Traditiegetrouw verzorgt de fotocommissie van de Stichting Historisch Hoeflake tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomsten een fototentoonstelling. Gerrit Steen

Geen nieuwjaarsbijeenkomst in Hoevelaken op 7 januari

Activiteiten

HOEVELAKEN Hoevelakers en oud-Hoevelakers kunnen elkaar op vrijdag 7 januari niet persoonlijk, zoals eerder aangekondigd, alle goeds voor 2022 toewensen tijdens een door Lions Club Hoevelaken georganiseerde Nieuwjaarsbijeenkomst in De Stuw. Corona gooit ook dit jaar - net als in januari 2021 - roet in het eten.

Traditiegetrouw verzorgt de fotocommissie van de Stichting Historisch Hoeflake tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomsten een fototentoonstelling, maar ook dit gaat vanwege de coronamaatregelen dit jaar niet door.

Op 7 januari 2022 zou een tentoonstelling over het leven in het dorp Hoevelaken centraal staan en sloot daarmee aan op de najaarsbijeenkomst van de Stichting Historisch Hoeflake. Schrijver, dichter en cabaretier Wim Daniëls nam toen veel Hoevelakers op een enthousiaste manier mee naar voor velen herkenbare dorpse anekdotes, zoals hij die ook beschreef in zijn boek Het Dorp.

TRADITIE Toen Hoevelaken in het jaar 2000 werd samengevoegd met de gemeente Nijkerk, besloot Lions Club Hoevelaken de traditie van nieuwjaarsrecepties in Hoevelaken voort te zetten en vroeg aan de Stichting Historisch Hoeflake ieder jaar een fototentoonstelling te verzorgen. Sinds die tijd kiest de fotocommissie van de Stichting Historisch Hoeflake - bestaande uit Aalt van de Pol, Jan Baas, Wim Heining en Jan Beitler - ieder jaar een nieuw thema, waarna in het eigen archief een zoektocht begint naar bij het gekozen onderwerp passende foto’s. Er wordt nog gezocht naar een mogelijkheid om de fototentoonstelling 2022 volgend jaar op een ander moment te laten zien.

advertentie
advertentie