Wees tot maandag 10 mei alert op gouden blikjes tussen het zwerfafval.
Wees tot maandag 10 mei alert op gouden blikjes tussen het zwerfafval. Lionsclub Nijkerk

Nijkerkse editie van ‘Zwerfbingo’ dankzij de Lionsclub

1 mei 2021 om 12:36 Activiteiten

NIJKERK Speciaal voor de kinderen die meivakantie hebben, organiseert de Lionsclub Nijkerk de Nijkerkse Zwerfbingo. Een bingospel om op een leuke manier zwerfafval op te ruimen bestaat al een tijdje, maar voor het eerst is er nu een Nijkerkse editie.

Op een bingokaart staan verschillende items die te vinden zijn tussen het zwerfafval op de straten en in de natuur. Vindt een deelnemer tijdens het afvalruimen één van de items, dan kan het afgevinkt worden. 

GOUDEN BLIKJE Eén van de items op de bingokaart is het gouden blikje. Als dat gevonden wordt, heeft de deelnemer bingo en wint dan een leuke prijs. Er zijn tien gouden blikjes te vinden tussen zaterdag 1 en maandag 10 mei. De bingokaarten zijn verdeeld onder de scholen in Nijkerk en gratis verkrijgbaar bij Primera, Bruna, Boekhandel Roodbeen, Top1Toys en Slijterij De Moor.

ZWERFAFVAL In Nijkerk is een actieve Zwerfafvalbrigade die regelmatig opruimactiviteiten organiseert om Nijkerk zo schoon mogelijk te houden. Deze brigade vindt het erg belangrijk om kinderen bewust te maken van de hoeveelheid zwerfafval en wat dit doet met het milieu. De Lionsclub Nijkerk hoopt met de organisatie van de Nijkerkse Zwerfbingo ouders en kinderen te laten ervaren dat zwerfafval rapen een leuke bezigheid kan zijn. 

advertentie
advertentie