Archieffoto.
Archieffoto. Harry Koelewijn

Schaatsvereniging gaat geen banen vegen op het Randmeer

10 februari 2021 om 10:13 Activiteiten

NIJKERK De Schaats en Skeeler Vereniging Nijkerk (SSVN) onderneemt geen actie deze week om schaatsen op het Randmeer mogelijk te maken. Dat laat Fons Stortelder namens de vereniging weten.   

,,Als SSVN beschikken we niet over een natuurijsbaan. De SSVN schaatst bij natuurijs altijd op het Randmeer en zorgt daar, naast de ‘Koek en Zopie’, ook voor het vegen van een baan indien nodig. Hoewel wel toestemming voor het vegen bij de gemeente is aangevraagd, ziet de SSVN er toch vanaf. Het verleden heeft ons geleerd dat na sneeuwval een geveegde baan op het Randmeer enkele duizenden mensen uit de wijde omgeving aantrekt. Het handhaven van de primaire coronamaatregelen, 1,50 meter afstand houden en groepjes van maximaal 2 personen, is dan onbegonnen werk.” 

Om alle risico’s te voorkomen zal de SSVN daarom geen enkele actie ondernemen om het schaatsen op het Randmeer mogelijk te maken. ,,Hoe spijtig we dat ook vinden. 2012 is de laatste keer dat we volop konden schaatsen en het is voor ons haast niet te verteren dat corona nu roet in het eten gooit”, aldus de vereniging. 

Schaatsen op het Randmeer is, indien mogelijk, geheel op eigen risico. 

advertentie
advertentie