HET URKER MANNENKOOR ‘HALLELUJAH IN GROTE KERK VAN HARDERWIJK

Activiteiten

Op zaterdag 5 april a.s. komt Het Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’ naar de Grote Kerk in Harderwijk en geeft daar een Benefietconcert ten behoeve van twee lokale goede doelen.

Behalve het mannenkoor zullen diverse solisten acte de présence geven: Willemijn, sopraan, Henk Brouwer, bariton en Jacob Schenk, tenor. Koor en solisten worden begeleid door Harry Hamer aan het orgel en Jacob Schenk aan de vleugel.

De muzikale leiding is in handen van dirigent Bert Moll.

Goede doelen

De organisatie van dit concert heeft speciaal dit landelijk bekende koor en solisten uitgenodigd en rekent daarmee op een groot aantal concertbezoekers. De opbrengst van de avond komt geheel ten goede aan twee plaatselijke goede doelen. Het eerste doel is het Willem Holtrop Hospice in Ermelo. Het tweede doel is de renovatie van het Flaes en Brünjes-kerkorgel uit 1863 van de Christelijke Gereformeerde Kerk “De Zaaier” in Harderwijk.

Het Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’

Dit koor werd door een groep vissers opgericht in 1897. Momenteel is het een van de bekendste koren van Nederland. De zangers - herkenbaar aan hun traditionele klederdracht - worden regelmatig uitgenodigd voor optredens in het gehele land, maar ze zijn ook buiten de grens bekend om hun zang. `Het zingen zit de Urkers in het bloed`, hoort men vaak zeggen en dat is bij elk concert voor het publiek voelbaar. Het koor is te beluisteren en te bezien op diverse dvd´s, LP´s en cd´s. Voor een van de laatste cd´s werd het koor bekroond met de Zilveren Duif, een onderscheiding voor de beste christelijke koormuziek van Nederlandse bodem. Ter gelegenheid van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander heeft “Hallelujah” afgelopen april een speciaal voor deze gelegenheid geschreven bewerking van het complete Wilhelmus op cd gezet. Een 85 minuten durende, spraakmakende documentaire ‘Hallelujah - tussen storm en stilte' werd in 2011 op televisie uitgezonden. Het koor staat onder leiding van dirigent Bert Moll

Voor het concert van 5 april is voor de liefhebber van koormuziek een zeer gevarieerd programma samengesteld. Het Urker Mannenkoor zal veel gevraagde nummers ten gehore brengen uit zijn veelzijdige repertoire, dat bestaat uit psalmen, geestelijke liederen, klassieken en negro-spirituals.

Aanvang van het concert in de Grote Kerk in Harderwijk is op 5 april a.s. om 19.30 uur.

Kaarten: www.koorconcerten.nl. Telefonisch: 06-54674195. Toegangsprijs: aan de kerk € 15,-; in de voorverkoop € 12,50; kinderen € 7,50

advertentie