Tweede Kamerlid Carla Dik (ChristenUnie) geeft startschot zwerfafvalrace

Activiteiten

Carla Dik-Faber, Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie, zal komende zaterdag 15 maart om 11.15 uur op het Plein in Nijkerk het startschot geven voor een speciale zwerfafvalrace. Iedereen is van harte uitgenodigd om hieraan mee te doen en met Dik in gesprek te gaan over zwerfafval en andere belangrijke thema’s.

Zwerfafvalrace

De zwerfafvalrace is een avontuurlijk behendigheidsspel te midden van het zwerfafval dat de kandidaten van de ChristenUnie-SGP de afgelopen weken hebben ingezameld. Lijsttrekker Hans Boer is blij dat juist Carla Dik het startschot voor dit spel wil geven. “In de Tweede Kamer staat Carla bekend als een warm pleitbezorgster voor duurzaamheid, het zuinig omgaan met voedsel en het hergebruik van materialen. Dit sluit naadloos aan bij onze actie van de afgelopen weken. Minder zwerfafval is niet alleen goed voor het milieu, maar maakt de gemeente Nijkerk ook economisch veel aantrekkelijker”.

Verkiezingsmarkt

Er is zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur veel meer te doen op de speciale verkiezingsmarkt op het Plein. Bezoekers kunnen zich laten informeren over de standpunten van de verschillende partijen, speed daten met één van de kandidaten, meedoen aan het Holland Sport Fietsspel of vanaf 14.00 uur luisteren naar het debat tussen de verschillende lijsttrekkers. Er is muziek, cabaret en een poffertjeskraam. Om 16.00 uur wordt bij de stand van de ChristenUnie - SGP bekend gemaakt wie de zwerfafvalrace heeft gewonnen.

advertentie