Speciale trailer voor bloeddonors in Nijkerk

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Vanaf 10 februari 2014 geven donors in Nijkerk bloed in een Mobiele Afnamelocatie (MAL) van Sanquin Bloedvoorziening. De MAL is ingebouwd in een trailer en is voorzien van alle benodigde bloedbankapparatuur en -materialen. Hiermee wordt één uniforme wijze van mobiele bloedinzameling in Nederland gerealiseerd.

Verandering voor bloeddonors

Donors geven bloed in een uitschuifbare trailer waar 3 keuringsruimtes en 8 afnamebedden in ondergebracht zijn. Deze trailer voldoet aan alle wet- en regelgeving om bloed af te nemen. De MAL is eigendom van Sanquin en uitgerust met de benodigde apparatuur, materialen en opslagfaciliteiten. De donorontvangst, de inschrijving en het donorcafé zijn geplaatst in een nabijgelegen gebouw.

In Nijkerk wordt bloed afgenomen op het volgende adres:

Sporthal Watergoor, Watergoorweg 44, 3861 MA NIJKERK

Ook in de middag geopend

We komen hier ongeveer 9 keer per jaar op een maandag van 12.30 tot 20.00 uur. Sanquin kwam tot dusver alleen in de avond, maar met de MAL hebben donors de mogelijkheid om in de middag al bloed te geven.

Eerste afnamesessie in 2014

Op 10 februari 2014 vindt de eerste afnamesessie van de MAL plaats in Nijkerk. Donors geven dan voor de eerste keer bloed in de MAL.

Over Sanquin Bloedvoorziening

Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven. De donors zijn het hart van de organisatie. Kernactiviteiten zijn een veilige en efficiënte productie en levering van bloedproducten voor de behandeling van patiënten. Door onderzoek onderhoudt en vergroot Sanquin haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt haar in staat ziekenhuizen, behandelaren, patiënten en donors te adviseren. In het werk van Sanquin staan de beginselen van het internationale Rode Kruis, kwaliteit en servicegerichtheid, centraal. Sanquin is een organisatie van, voor en door mensen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie