Afbeelding
Aalt Guliker

Carbidschieten dit jaar verboden in de gemeente Nijkerk

11 december 2020 om 13:02 Activiteiten

NIJKERK Carbidschieten is dit jaar niet toegestaan in de gemeente Nijkerk. Het college heeft de gemeenteraad voorgesteld om de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor dit jaar aan te passen, zodat carbidschieten helemaal verboden is. De raad stemde daar donderdag mee in. 

Het carbidschieten is van oudsher een populair evenement in de gemeente. Het Carbidteam Nijkerkerveen organiseert jaarlijks een groot spektakel waar veel waar veel inwoners plezier aan beleven. Toch is besloten het carbidschieten dit jaar te verbieden in de gemeente, vanwege de veiligheid. De gemeente wil voorkomen dat er teveel groepsvorming op gaat treden, in verband met de geldende coronamaatregelen. 

HANDHAVING Handhavers zullen erop toezien dat de regels worden nageleefd, maar er worden geen extra boa’s ingezet. ,,Het aantal boa’s dat nodig is, is uiteraard sterk afhankelijk van het aantal incidenten”, zo laat de gemeente weten. ,,De boa’s in de gemeente Nijkerk werken op basis van de meldingen die binnenkomen. Het aantal boa’s in de gemeente is passend bij de omvang van de gemeente en de capaciteit van de boa’s is op sterkte, wat met zich meebrengt dat het mogelijk is om het toezicht aan te scherpen. Er worden geen extra boa’s ingezet in Nijkerk.”

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie