Jaydan in rolstoel
Jaydan in rolstoel Sylvia Muije

Collecte voor kinderen met een handicap.

Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Het Gehandicapte Kind collecteert in Nijkerk, Hoevelaken, Nijkerkerveen van 9 t/m 14 november.

Onze vrijwilligers gaan geld inzamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Ook in Nijkerk, Hoevelaken, Nijkerkerveen kunnen zij aan de deur komen tijdens de landelijke collecteweek van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, van 9 t/m 14 november 2020. Ook kunt U hun oproep aantreffen op sociale media en in de brievenbus.

Eenzaamheid grootste handicap

Geen kind zonder vriendjes, dat is ons motto. Voor veel kinderen met een beperking is eenzaamheid de grootste handicap. Ze gaan naar aparte scholen of helemaal niet naar school. Spelen wordt lastig als 9 van de 10 speelplekken in ons land nog steeds niet of slecht toegankelijk zijn voor gehandicapte kinderen. En veel kinderen met een handicap staan aan de zijlijn terwijl ze graag met leeftijdgenootjes zouden willen sporten. Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) zorgt ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar leren kennen. Dat ze samen kunnen spelen, sporten en leren – samen opgroeien. Bijvoorbeeld door speeltuinen aan te passen of door aangepast sporten aan te bieden op de atletiekvereniging in de buurt.

Ook in uw regio

Dankzij de hulp van vele donateurs en vrijwilligers die zich belangeloos inzetten, kan het Gehandicapte Kind dit werk doen. Met de opbrengst van de collecte steunt het Gehandicapte Kind projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in heel Nederland. Wilt u weten wat het Gehandicapte Kind in uw regio doet? Op de website www.nsgk.nl ziet u op een landkaart welke projecten daar mede mogelijk worden gemaakt dankzij uw steun.

Collectant gemist?

Heeft u geen donatiekaartje in uw brievenbus gehad, of een oproep op sociale media gezien, maar wilt u toch bijdragen? Dat kan met een online donatie via www.nsgk.nl of door de tekst VRIENDJES te sms-en naar nummer 4333 (eenmalige gift van 3 euro).

Het Gehandicapte Kind is in het bezit van het CBF-keurmerk. Dit garandeert dat ze op een verantwoorde manier omgaat met de giften die zij ontvangt.

advertentie