De wandelingen op 20 oktober lopen onder meer door de Kleterstraat. De wit- met rode sticker op de lantaarnpaal markeert het Westerborkpad, het langeafstandswandelpad in het teken van de Jodenvervolging.
De wandelingen op 20 oktober lopen onder meer door de Kleterstraat. De wit- met rode sticker op de lantaarnpaal markeert het Westerborkpad, het langeafstandswandelpad in het teken van de Jodenvervolging. Museum Nijkerk

Wandelen in Nijkerk langs sporen van de Joodse geschiedenis

Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Tijdens de Maand van de Geschiedenis organiseert Museum Nijkerk wandelingen in samenwerking met Jan Dokter, initiatiefnemer van het Westerborkpad. Op dinsdag 20 oktober leidt Jan Dokter, markeerders van het Westerborkpad  of stadsgidsen van Museum Nijkerk u rond langs de sporen van de Joodse historie in Nijkerk. We volgen hiervoor het plaatselijke tracé van het Westerborkpad. De wandeling begint in Museum Nijkerk waar de expositie ’75 jaar bevrijding van Nijkerk’ kan worden bekeken, en eindigt bij het Joods monument aan de Bruins Slotlaan.

Er zijn drie vertrektijden: 11.00, 13.00 en 15.00 uur. De wandelingen vinden plaats in kleine groepjes, maximaal 6 personen per gids. Kosten: € 5,-- p.p. Opgave s.v.p. via info@museumnijkerk.nl. Na opgave ontvangt u een bevestiging met een aantal punten i.v.m. de corona-maatregelen.

De wandelingen zijn ook onderdeel van het Gelderse erfgoedfestival, zie voor meer informatie https://erfgoedfestival.nl/aanhakers/hoe-nijkerk-haar-joodse-sporen-behoedt.

 

advertentie