Amber uit Nijkerk siert de Boerinnenkalender.
Amber uit Nijkerk siert de Boerinnenkalender. Rachel Bosman

Nijkerkse op populaire Boerinnenkalender

1 oktober 2023 om 11:15 Achtergrond

NIJKERK Nijkerk heeft volgend jaar een eigen pagina op de populaire Boerinnenkalender. Daarop siert namelijk de Nijkerkse Amber, zo is zondag bekendgemaakt.

,,Terwijl het aantal boeren in Nederland ieder jaar verder afneemt, blijft het aantal aanmeldingen voor de sexy boeren- en boerinnenkalender stijgen’’, meldt uitgever Boerendingen.nl in een persbericht. ,,Maar waar agrariërs zich voorheen veelal opgaven ten behoeve van een mooie foto voor later, een podium voor protest of om hun trots op het platteland te laten blijken, voert een andere drijfveer dit jaar de boventoon. Veel van de plattelanders gaven na hun pikante fotoshoot in een interview aan meer de dialoog op te willen gaan zoeken met andersgezinden en ook ‘anders’ te willen gaan boeren dan hun voorgangers.

De dertig agrariërs die dit jaar geselecteerd zijn voor de populaire pin-up kalenders worden op vrijdag 6 oktober feestelijk gepresenteerd aan pers en publiek. Dit keer ‘Bij Lampe’ in Raalte, waar hun voorstelrondes op de catwalk worden opgevolgd door muziek van dj Rhandy Bishop en ‘Het Foute Uur’ van Qmusic. Dan kunnen de kalendermodellen alvast wennen aan de spotlights, want op 28 oktober zullen ze wederom het podium betreden. Dan vindt namelijk de jaarlijkse ‘Miss Boerin Verkiezing’ plaats bij het festival ‘Høken & Hakselen’ in Loosbroek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie