Afbeelding
ARJEN GERRITSMA

Herdenkingslicht op de toren van Nijkerk brandt voortaan elke nacht

21 oktober 2022 om 20:00 Achtergrond Tips van de redactie

NIJKERK Het herdenkingslicht op de toren van de Grote Kerk in Nijkerk is vrijdagavond voor het eerst in gebruik genomen. Dat gebeurde tijdens de viering van het 10-jarig jubileum als ‘De Mooiste toren van Nederland’. Met het herdenkingslicht worden verloren dierbaren herdacht.  

Het herinneringslicht, dat op de lantaarnzolder is aangebracht, blijft voortaan elke nacht branden, ook als de overige verlichting om 01.00 uur uitgaat. Op termijn is het mogelijk om namen en persoonlijke herinneringen van verloren dierbaren aan het herinneringslicht in de toren te verbinden. Dit kan via een website die op dit moment nog in ontwikkeling is. 

Het jubileumprogramma begon vrijdagavond met een terugblik op de verkiezing door Henry Hamstra en Niels Staal van De Mooiste Verlicht. Henk van Asperen, bestuurslid bij de EABN, vertelde daarna over De Mooiste Gedenkt. 

Toen de torenverlichting volledig uit was, speelde stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek Elton Johns ‘Candle in the wind’. Daarna ging de verlichting op de lantaarnzolder, die voortaan iedere nacht zal blijven branden in herinnering aan verloren dierbaren, voor het eerst aan. Stadsdichter Henriëtte Hofman zette dit bijzondere moment luister bij door een speciaal voor de gelegenheid geschreven gedicht voor te dragen. Afsluitend speelde Wim nog een aantal nummers op het Nijkerkse carillon.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie