Stephan de Bruin uit Emst, 2e op lijst 3 Waterschapsverkiezingen
Stephan de Bruin uit Emst, 2e op lijst 3 Waterschapsverkiezingen n.v.t. vrij van rechten

Oud-Nijkerker Stephan de Bruin weer kandidaat voor Waterschap

5 maart 2019 om 10:18 Verkiezingen/nieuws Deel je nieuws

Op 20 maart 2019 kunt u stemmen voor de Provinciale Staten én voor het Algemeen Bestuur van het waterschap. In deze regio is dat Waterschap Vallei en Veluwe. Oud Nijkerker Stephan de Bruin (36 jaar) is kandidaat namens de ChristenUnie. Hij staat op plaats 2 van lijst 3.

Wat doet het waterschap precies?  
Het waterschap zorgt vooral voor stevige dijken en voor schoon en voldoende oppervlaktewater. Het najaar van 2017 was zeer nat, de zomer van 2018 extreem droog. Het werk van het waterschap is met de ernstige gevolgen van de huidige klimaatverandering actueler dan ooit. Het is er verantwoordelijk voor dat de inrichting en het beheer van de waterhuishouding in steden, dorpen en het landelijk gebied hierop anticipeert. En dat afvalwater, met daarin toenemende verontreinigingen, ook in de toekomst tegen acceptabele kosten gezuiverd wordt. 

Waarom zijn er verkiezingen voor het waterschap?
Veiligheid tegen overstromingen en schoon en voldoende water zijn van wezenlijk belang voor het welzijn en de welvaart van onze samenleving. Zo belangrijk dat de overheid de zorg voor deze kerntaken via een aparte bestuurslaag met een eigen belasting organiseert. Verschillen tussen partijen in het waterschapsbestuur zitten vooral in de afweging van belangen en investeringen: hoeveel willen we uitgeven aan natuur, recreatie, landbouw, energieopwekking en hergebruik van grondstoffen? Daarbij moeten er keuzes worden gemaakt: hoe verdelen we het beschikbare water over bijvoorbeeld landbouw en natuur, en welke wateroverlast accepteren we in landelijk en bebouwd gebied?

Waarom ben jij kandidaat en wat wil je bereiken?  
Hoe heerlijk is het om in water te zwemmen, erop te varen, erbij te vissen en erop te schaatsen. De ChristenUnie voelt zich verantwoordelijk voor onze kwetsbare aarde, het is Gods schepping. Als bestuurder streef ik naar openstelling van water, dijken en terreinen van het waterschap voor recreatie. Zodat u als betalende inwoner er ook van kan genieten. Zo kunnen fiets-, wandel- en klompenpaden vaak prima gecombineerd worden met waterfuncties. 

Het is mooi om te zien dat ook betrokken bewoners zich enthousiast inzetten voor watergebonden activiteiten. Met ideeën, initiatieven en evenementen vergroten en benutten we samen de kracht van water.

Een waterschap dat vol inzet op een klimaatbestendige leefomgeving met maatschappelijke meerwaarde, dat kiest voor duurzame ontwikkelingen en dit organiseert via gedragen gebiedsprocessen, daar ga ik voor!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie