Kampioensschap op steenworp afstand voor Sparta Nijkerk!

9 maart 2020 om 15:08 Korfbal Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag reisde ons 1e af naar Ede. De wedstrijd Reehorst ’45 – Sparta stond op het programma.

Na 2 weken geen wedstrijd gespeeld te hebben, en iedereen weer heelhuids terugkeerd is van vakantie, wintersport en schoolreisjes, moesten we er weer met z’n allen staan.

Het was Reehorst die als eerst in de + op het schorebord kwam te staan, maar Sparta nam al snel de overhand. Na een reeks doelpunten achter elkaar stond het 2-7 in het voordeel van de Spartanen.

Duko wist op enig moment het verschil terug te brengen naar 2, maar daar bleef het ook bij.

Ruststand 8-16.

Er werd erg collectief gespeeld, met wederom doelpunten verdeeld over alle spelers.

Verdedigend hebben we de angel uit de ploeg van Reehorst kunnen halen, met een erg sterk verdedigende Martijn.

De laatste minuten van de wedstrijd mochten de 17-jarige Carmen Barends & Lars Dokter hun debuut maken in ons 1e. Carmen scoorde het laatste doelpunt d.m.v. een strafworp, die ze zelf creëerde. Eindstand: 17-26.

Dit zorgde voor euforie bij Sparta!

De euforie zette zich echter voort, toen duidelijk werd dat KVZ de rust inging met een achterstand op DUKO. KVZ staat met 1 punt bovenaan. Een misstap zou betekenen dat het kampioenschap voor ons op steenworp afstand zou komen te liggen.

In de allerlaatste minuut scoorde DUKO de 16-16, waardoor wij op een gedeelde 1e plek mogen staan met KVZ.

Voorlopig staan wij met +38 doelpunten bovenaan, en moeten we er als team voor zorgen om de laatste 3 wedstrijden te blijven winnen, en zoveel mogelijk doelpunten te maken. Op deze manier gaan wij proberen onze verdiende plek in de 1e klasse terug te winnen!

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd Sparta – Keizer Karel op het programma.

Help ons stukje bij beetje het kampioenschap binnen te hengelen, om 20:50 uur in Sporthal Watergoor!