Korfballers Sparta verzuimen misstap concurrent KVZ af te straffen

12 februari 2020 om 11:43 Korfbal Deel je nieuws

Afgelopen dinsdag speelde Sparta een verzette ‘thuiswedstrijd’ in Duiven tegen Duko. Een groot deel van de selectie van Sparta zag afgelopen zaterdag koploper KVZ verliezen in de uitwedstrijd tegen DWS. Dit maakte dat Sparta de kans had om de koppositie over te nemen. Bij winst zouden de Nijkerkers in punten gelijk komen met KVZ en op doelsaldo de koppositite kunnen overnemen. Dit pakte anders uit dan gehoopt.

Sparta begon de wedstrijd scherp, na een paar minuten spelen gaf het scorebord een stand van 4-1 aan. Verdedigend leken de Nijkerkers het onder controle te hebben en werd het al snel duidelijk dat bij Duko de doelpunten van twee heren af moesten komen. Aanvallend ging het gaandeweg de eerste helft voor de Spartanen steeds moeizamer. Kansen kwamen er wel, de afronding was ondermaats. Met een magere voorsprong van 11-9 gingen beide ploegen rusten.

Ondanks de oppeppende woorden van coach Coen Hooijer in de rust, was het na rust Duko dat het initiatief nam. Het was stuivertje wisselen, totdat Sparta een 17-16 voorsprong wist uit te bouwen tot een gaatje van drie. Het feest leek compleet toen Leon Woudenberg met een fraai afstandsschot de 20-16 maakte. Met nog een minuut of vijf te spelen voelde Sparta de overwinning al, maar niets bleek minder waar. De spitsen van Duko stonden op en trokken de stand weer gelijk. Eerder in de tweede helft had Hooijer een aantal wissels toegepast, waardoor aanvallende dames Anne Mulder en Marieke van de Kraats naast elkaar stonden. Dit vak moest nu voor de doelpunten gaan zorgen. Dat gebeurde, Mulder schoot de 21-20 binnen. Zaak was nu om de bal in de ploeg te houden, maar dit gebeurde niet. Duko kreeg in de laatste minuten van de wedstrijd hierdoor veel kansen. Sparta had veel eerder het heft in eigen handen moeten nemen en het niet moeten laten aankomen op de laatste minuten. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 21-21.

Door dit gelijkspel staat Sparta nu nog altijd op de tweede plek. Zuur natuurlijk, maar voor de Spartanen zit er niets anders op dan met een opgeheven hoofd de competitie te hervatten. Concurrent KVZ heeft een mindere reeks neergezet en moet zaterdag op bezoek bij Rheko, een ploeg die het ze vorige keer flink lastig maakte. Voor Sparta staat er zaterdag een spannende wedstrijd op het programma. Zij krijgen DWS op bezoek, de ploeg die afgelopen zaterdag wist te winnen van KVZ.