Knappe overwinning Sparta Nijkerk VR1

30 november 2019 om 19:50 Voetbal Deel je nieuws

De stijgende lijn die de vrouwen van Sparta Nijkerk al een aantal weken laten zien qua veldspel, werd zaterdag eindelijk omgezet in een driepunter. Nummer 2 van de ranglijst DTS’35 Ede VR2 werd het slachtoffer en werd in een spannende en doelpuntrijke wedstrijd met 4-6 verslagen.

Het scorebord was nog maar net aangezet toen de 0-1 al in het doel lag. Eline Tingen leverde een goede voorzet af op Elouise van Essen, die vervolgens de bal zeer fraai over de keepster bij de 2e paal binnen kopte.

Sparta Nijkerk had licht de overhand en kreeg kansen om de voorsprong uit te breiden, maar kreeg in de 17e minuut de gelijkmaker om de oren, toen een afvallende bal vanaf 18 meter in het lege doel geschoten kon worden. Het duurde echter niet lang voordat Sparta Nijkerk weer op voorsprong kwam. Jolien van Looijengoed ging goed door op de keepster en prikte in de 25e minuut de 1-2 binnen.

Vervolgens ontstonden er kansen aan beide kanten, waarvan de grootste opnieuw voor de Spartanen. De 1-3 op slag van rust kwam dan ook niet als een verrassing. Elvira Dokter nam een vrije trap van Danique van Zadelhoff in 1 keer op de slof en zorgde voor een comfortabele en verdiende ruststand.

Dat de voorsprong toch niet zo comfortabel was als het leek, bleek direct na rust.  DTS’35 profiteerde binnen 5 minuten 2 keer van knullig inleveren van de bal en trok de stand via hun snelle buitenspeelsters binnen no time weer gelijk.

Erop en erover moeten de vrouwen uit Ede gedacht hebben, maar Sparta Nijkerk dacht daar anders over en herpakte zich. Het zocht weer de aanval en dit leverde in de 66e minuut de 3-4 op toen een harde voorzet van Elouise van Essen door een DTS speelster noodgedwongen in eigen doel werd gewerkt.

In de 73e minuut pakte Sparta Nijkerk weer een marge van 2 doelpunten door een van richting veranderd schot van Jolien van Looijengoed (assist Denise Buitink).

DTS’35 gaf echter nog niet op en scoorde de 4-5 na opnieuw een makkelijk weggegeven bal van de Spartanen.

Heel even leek het weer spannend te worden, maar daar maakte Elouise van Essen in de 80e minuut een einde aan door na een lange bal van Danique van Zadelhoff rustig de keepster te omspelen en de 4-6 op het scorebord te zetten.

Een uitstekende en verdiende overwinning voor Sparta Nijkerk. Met name de eerste helft werd er goed gespeeld. De 2e helft was wat minder met veel balverlies, maar in tegenstelling tot afgelopen weken werden de vele kansen nu wel benut.