Flevo verlies nipt van de Swol

5 november 2019 om 10:29 Waterpolo Deel je nieuws

De eerste zaterdag van november moesten de heren van Flevo spelen tegen Swol H4. Met de hulp van vier jeugd spelers wisten ze het team genoeg te voorzien van wisselspelers, om genoeg rust te kunnen pakken voor de spelers. Voor de wedstrijd werd het team goed  toegesproken door de coaches Richard Deuzeman en Roel Gijtenbeek om scherp te beginnen en dat we de wedstrijd misschien met een voorsprong konden starten.

De wedstrijd begon met in de eerste periode met een doelpunt van de tegenpartij. dat was in de tweede minuut. Mike van Kempen maakte in de 4de minuut de gelijkmaker.

Ook in de tweede periode bleef de wedstrijd gelijk opgaan, de bezoekers uit Zwolle scoorden 2 keer uit een overtal situatie. Door doelpunten van Nick Blom en Piet Heimen Bokkers (overtal situatie) was de stand weer gelijk, 3-3.

De derde periode ging weer gelijk op, de bezoeker kwamen twee keer op voorsprong. Ruben van den Bor scoorde op de midvoor positie en Piet Heimen Bokkers benutte wederom een overtal situatie. Daarna volgde een rommelige twee minuten van Flevo. De bezoekers wisten hierin twee keer een man-meer situatie benutten en kwamen zo op 5-7 voorsprong.

In de rust zette de Nijkerkse coach het team weer op scherp. Binnen twee minuten werd de stand weer gelijk getrokken. Ruben van den Bor scoorde een keer op de midvoor positie, en een keer met een afstand schot. Zo was de stand weer gelijk, 7-7. De bezoekers kwamen weer op voorsprong. Zij benutten een overtal situatie. In de laatste minuut kreeg Flevo een overtal situatie, deze werd goed rond gespeeld. Sietse Visscher schoot vanaf de zijkant hard in, stand 8-8. Het leek er vervolgens op dat beide teams één punt aan het duel overhielden. De bezoekers kregen met nog 20 seconden een dubieuze vrije worp. Deze werd gelijk naar de midvoor gespeeld. Deze schoot de bal met nog 5 seconden precies in de rechterhoek. Hiermee nam Swol toch nog de drie punten mee naar huis. Eindstand 8-9.

Doelpunten Flevo: Ruben van den Bor (3), Piet Heimen Bokkers (2), Mike van Kempen, Nick Blom en Sietse Visscher (1).

De volgende wedstrijd voor Flevo is thuis tegen Polar Bears H5, op zaterdag 9 november 2019 om 20.30 uur in het Jaap van der Krol Bad.