Michael Mijnten Op de Yamaha R6 van Deroue Motoren.
Michael Mijnten Op de Yamaha R6 van Deroue Motoren. Ad kievit

Deroue Motoren derde in ONK-race weekend Assen

16 oktober 2019 om 08:33 Overig Deel je nieuws

De testdag op vrijdag beloofde een goede test voor het echte werk op zaterdag. Veel regen en lastige omstandigheden op het TT circuit van Assen.  Mijnten liet tijdens de test sessies al zien dat de concurrentie wel degelijk rekening moest gaan houden met het team van Ap Deroue Motoren. Uitkomende op de Yamaha R6 liet hij zien dat er tijdens natte omstandigheden veel snelheid aanwezig was. Helaas voor teammaat Berrie Jansen liep de dag anders, Jansen crashte tijdens de training in een uiterst snelle bocht (Meeuwenmeer) gelukkig voor Jansen kwam hij er zelf met wat blauwe blekken vanaf. De Yamaha kwam er minder goed vanaf en het team moest flink aan de bak om de motor opnieuw op te bouwen voor de zaterdag training.

De zaterdag begon met een natte kwalificatie, de motor van Jansen was geheel opgebouwd en start klaar maar helaas bleek tijdens de sessie dat het motorblok toch te veel inwendige schade heeft opgelopen en zat er voor Jansen niets anders op dan de Yamaha te parkeren langs de baan. Mijnten daarentegen ging door waar hij vrijdag ook mee bezig was. Tijdens de zeer natte omstandigheden loodste hij de Yamaha naar een 3de startplaats, Frontrow start voor de race!

De race ging van start op een opdrogende baan en na de eerste doorkomst lag de nummer 38 van Deroue motoren op een degelijke 4de positie. Michael gaf na de race aan dat hij het tempo veilig het opgebouwd en eerst tempratuur in de banden had gebracht. Na enkele rondes bleek dit te werken en zette hij de op dat moment snelste rondetijd van de race neer. Hij wist het gat naar de nummer 3 Luuk de Ruiter te dichten en binnen enkele rondes zou Mijnten hier aan voorbij gaan. Even leek het er op dat er nog kansen waren voor een 2de plaats maar de regenband liet het niet toe om op de inmiddels droge baan door te blijven pushen. De race werd gewonnen door de Duitser Marcus Witte, gevolgd door Ronald Post en Michael Mijnten.

Een afsluiting van het jaar 2019 met een podium klassering, het team is naar Assen gekomen op de 8ste plaats in het kampioenschap en gaat na deze race naar huis met een 4de plaats in de eind klassering. Uitermate tevreden en trots. Met grote dank aan de sponsoren Ap Deroue Motoren, PevanHa tegeltapijt, Autoschade Hoevelaken, Wheeltrim Nijkerk, Woudenberg Auto’s en Motorrijbewijs4daagse.nl en natuurlijk de monteurs Ap Deroue, Peter van Ravenzwaaij, Sjoerd de Goede & Herman van de Beek

Eindklassering ONK-pro600cc kampioenschap 2019:

1ste  Markus Witte (DE)

2de    Ronald Post (NL)

3de  Ardy Broers (NL)

4de Michael Mijnten (team Ap Deroue Motoren)

34ste Berrie Jansen (team Ap Deroue Motoren)

Vol startveld ONK PRO 600
advertentie
advertentie