Sparta Nijkerk VR1 geeft 0-2 voorsprong weg in slotfase

5 oktober 2019 om 20:35 Voetbal Deel je nieuws

Zuur puntverlies voor de vrouwen van Sparta Nijkerk. In de uitwedstrijd in Amsterdam tegen Kadoelen VR1 leken de Spartanen op weg naar een zekere overwinning, maar in de laatste 5 minuten kwamen de Amsterdamse vrouwen toch nog langszij, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

De voorbereiding op de wedstrijd was niet ideaal. Door files en autopech arriveerden de Nijkerkers een stuk later dan de bedoeling was. Gelukkig was Kadoelen bereid de wedstrijd een kwartiertje later te laten beginnen, waardoor er toch nog een warming up gedaan kon worden.

Sparta Nijkerk begon goed aan de wedstrijd.  Na 10 minuten eindigde een uitstekende aanval over meerdere schijven met een redding van de keepster en de daarop volgende corner kon net niet worden binnengekopt door Elouise van Essen.

In de 23e minuut was het wel raak. Jivika van Loenen schoot een vrije trap van bijna 30 meter afstand prachtig in 1 keer over de keepster binnen. Een op dat moment verdiende voorsprong.

Een wijziging bij Kadoelen zorgde er echter voor dat Sparta Nijkerk de controle een beetje verloor, maar tot grote kansen leidde dit niet en dus werd er gerust met een 0-1 voorsprong voor de Spartanen.

In de 2e helft ging Kadoelen wat opportunistischer spelen, met als gevolg dat er meer ruimte kwam voor de Sparta aanvallers. Helaas was er te weinig rust en overzicht om dit snel in doelpunten uit te drukken.  Toch werd het in de 59e minuut 0-2 toen een vrije trap van Jivika van Loenen uit de kluts in het doel belandde, doelpuntenmaakster onbekend.

Een op het oog veilige voorsprong, die nog hoger had kunnen zijn als de (open) kansen benut zouden zijn. Maar als je ze zelf niet maakt doet de tegenstander het wel en zo gebeurde het dat Kadoelen in de 84e en 87e minuut zomaar 2 keer mocht scoren en de stand gelijk trok. Een enorme domper voor Sparta Nijkerk, dat dacht toch nog met 3 punten naar huis terug te keren toen Elvira Dokter in de blessuretijd een corner binnen kopte. Maar de scheidsrechter had blijkbaar een duw van Eline Tingen in het 16 meter gebied geconstateerd en keurde de treffer af, waardoor het bij een 2-2 gelijkspel bleef.

Teleurstelling bij Sparta Nijkerk, maar wel de wetenschap dat het met deze selectie uitstekend mee kan draaien in de 2e klasse. Volgende week zaterdag 12 oktober mag het proberen de 3 punten wel over de streep te trekken in de thuiswedstrijd tegen Faja Lobi KDS VR1 uit Utrecht.