Met de tribike de bocht in.
Met de tribike de bocht in. JvS

Marieke van Soest opnieuw Nederlands kampioen Paracycling

8 september 2019 om 15:05 Overig Deel je nieuws

Op zaterdag 7 september heeft Marieke van Soest meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Paracycling in het Vondelpark in Amsterdam. Het betrof een wegwedstrijd van 75 minuten + 1 ronde.

In haar catagorie Tri-cycling is ze op haar tri-bike eerste geworden en daarmee Nederlands Kampioen.

Marieke is al vaker Nederlands kampioen geweest, maar dat was bij het para-zwemmen. Omdat de KNZB geen mogelijkheden bood om verder te komen, heeft ze dit voorjaar voor een andere sport gekozen. De KNWU heeft haar na een classificatiekeuring ingedeeld bij het tri-biken.

In juni heeft ze haar eerste wedstrijd, een tijdrit van 30 km, gereden waarbij ze meteen eerste werd.

Om bij de wereldtop mee te kunnen doen, moet Marieke nog wel een betere fiets laten bouwen aangezien de huur tri-bike van de KNWU, waar ze nu mee rijdt, niet voldoet aan de eisen die de UCI stelt. Na een testrit in Hoenderloo heeft de KNWU aangegeven dat het mogelijk moet zijn om, met een volledig voor Marieke aangepaste fiets, op internationaal niveau in de medailles te rijden.

Dus de volgende stap is naast hard blijven trainen o.a. op Papendal, een nieuwe fiets laten bouwen door een Nijkerkse fietsspecialist. De eerste gesprekken hierover hebben reeds plaatsgevonden. Gezien de kosten van een tri-bike zijn sponsoren hartelijk welkom!

Kampieonstrui is binnen.
30 km/u
advertentie
advertentie