Sparta Nijkerk VR1 wint met 6-1 bij SVHA VR1

31 augustus 2019 om 21:17 Voetbal Deel je nieuws

In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen mochten de vrouwen van Sparta Nijkerk voor de beker op bezoek bij SVHA VR1 in Herveld. Een bekende tegenstander, want vorig seizoen zaten beide teams nog bij elkaar in de competitie. Sparta Nijkerk won beide wedstrijden.

Ook nu waren de Spartanen, ondanks een matige wedstrijd, veel te sterk voor de Herveldse vrouwen.

Na een ruststand van 1-3 werd het 1-6.

Onder tropische omstandigheden kwam SVHA al in de 4e minuut op voorsprong, na een miscommunicatie in de Sparta verdediging. Het initiatief kwam echter al snel bij Sparta Nijkerk te liggen en de eerste kansen dienden zich al snel aan. In de 20e minuut was het raak; Denise Buitink tikte een voorzet van Elouise van Essen bij de 2e paal knap binnen.

De Spartanen hadden veel balbezit, maar speelden in een veel te laag tempo, hanteerden te snel de lange bal en waren onnauwkeurig in de passing. Hierdoor duurde het lang voordat er afstand genomen werd van SVHA. Toch lukte het nog vlak voor rust door doelpunten van opnieuw Denise Buitink (diagonaal ingeschoten na voorbereidend werk van Elvira Dokter) en Elouise van Essen (op aangeven van de centraal door de verdediging snijdende Jolien van Looijengoed).

Na rust stond er met 4 wissels een heel nieuw middenveld en was het weer even zoeken naar de juiste afstemming. In de 52e minuut legde Demi van den Brink de bal terug op Jivika van Loenen, die vervolgens van een meter of 30 hoog over de keeper de 1-4 aantekende.

Om de score nog wat verder op te voeren werd centrale verdedigster Danique van Zadelhoff naar voren gestuurd en mocht Eline Tingen achterin 1 op 1 gaan spelen. Dit pakte goed uit want er werden nog 2 doelpunten gescoord; beide keren was Elvira Dokter het eindstation.

De scheidsrechter vond het welletjes en floot ruim voor tijd af, waardoor er een 1-6 eindstand genoteerd kon worden.

Een ruime overwinning, die nog veel ruimer had kunnen zijn als Sparta Nijkerk een betere dag gehad zou hebben. Het spel was zeker niet goed, maar de groep is leergierig en zal de komende weken hard gaan werken aan de onderlinge samenwerking op het veld.

Volgende week zaterdag 7 september kan het hierin weer een volgende stap zetten als DVS’33 VR2 voor de beker op bezoek komt in Nijkerk.