Saxofoonsectie van de Blue Basement Bigband
Saxofoonsectie van de Blue Basement Bigband Paul de Cloet

De Blue Basement Bigband op tournee

20 maart 2019 om 12:16 Sport/sport Deel je nieuws

De muzikanten van de Blue basement Bigband zetten grote ogen op toen drie van hen voorstelden een tournee langs de Costa del Sol te gaan maken. Het was de eerste repetitie na de zomervakantie. Allen zaten met bruine koppen, nog vol met vakantiegedachten, klaar om met de eerste tonen het nieuwe seizoen in te luiden.

Een tournee langs de Costa del Sol! Wie bedenkt zoiets?

Drie muzikanten van de band hadden de zojuist afgelopen zomer deelgenomen aan een tournee  met  een jeugdorkest in Italië. Al gauw borrelen de gedachten dan op aan een tournee met de eigen band. Waarom zal een band met volwassenen zoiets niet doen? Het Koninklijk Concertgebouworkest doet het toch ook?

De muzikanten zetten nog grotere ogen op toen bleek, dat het voorstel reeds een weldoordacht en uitvoerbaar plan bleek te zijn. Het enige wat nog nodig was, was het toehappen van de leden. “Gaan we samen op reis?” vroeg het zichzelf benoemde organisatieteam.

Een week later was er duidelijkheid Op een enkeling na gaat de 20 man tellende Blue Basement Bigband in Spanje concerten geven! Iets dergelijks is  een droom van elke muzikant!

Het wordt een tournee van maar liefst tien dagen: van 26 april tot en met vijf mei.Er  is huisvesting geregeld en er staat  een reeks optredens op de rol op podia en pleinen in Málaga, Mijas en Fuengirola, in welke laatste stad  de Feria de los Pueblos dan ook al voor opwinding zorgt. Op Koningsdag zal de band zelfs optreden voor aan de Costa del Sol wonende Nederlanders.

Van luieren zal dus niet veel komen. Aan optredens gaan immers intensieve en vermoeiende repetities vooraf. Maar dat is tegelijk heel inspirerend en ook heel leuk. De muzikanten van de Blue Basement Bigband willen niets liever.

Dick Blank.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie