Sparta wint van Juventa en doet nog mee!

11 maart 2019 om 14:01 Sport/sport Deel je nieuws

Een andere week dan andere ging vooraf aan de degradatiewedstrijd van afgelopen zaterdag. Sparta-trainer Jan-Tonny Visser werd door de club op non-actief gezet en hij werd vervangen door interim coach René Slegh. Daarnaast vond er nog een wijziging plaats, Wouter van den Brom begon weer in de basis, dit ten kosten van Joran Visser. De opdracht voor deze wedstrijd was duidelijk, er moest gewonnen worden van de nummer 6; Juventa uit Hardenberg.

Dit was niet tegen dovenmansoren gezegd, Sparta schoot uit de startblokken. Heerlijke combinaties en scherpe afronding zorden direct voor een gat van vijf doelpunten, 7-2 binnen 6 minuten. Juventa deed iets terug en kwam op 7-6, waarna Sparta weer tweemaal de korf vond. Het was stuivertje wisselen, een goede periode werd gevolgd door een mindere periode. Gelukkig voor Sparta gebeurde dit ook bij de tegenstander. Vlak voor rust wist Juventa de score gelijk te trekken, maar aanvoerdster Marieke van de Kraats en haar vak zorgden voor de ruststand van 13-11 in het voordeel van de Nijkerkers.

Nog niet alle supporters hadden hun plekje voor de tweede helft gevonden of Sparta had de korf alweer geraakt, helaas gold dit ook voor de Harderbergers. Via een 15-15 stand wisten de gasten voor het eerst op voorsprong te komen, zij sloegen direct een gaatje van twee punten. Liep de wedstrijd weer zoals de vorige wedstrijden? Nee, Sparta toonde dit keer wel veerkracht en wist de achterstand om te buigen in een voorsprong. Met name Daan van Slooten excelleerde met veel steals, goede rebounds en loepzuivere goals. Hij was ook degene die de 19-18 op het scorebord plaatste. Inmiddels hadden Rianne van Valkengoed, Joran Visser en Tim Schoonderbeek het veld betreden. Vooral de laatste nam een hoofdrol op zich, hij zorgde met zijn schot voor de 20e treffer. Uiteindelijk bleek dit genoeg voor de overwinning. Sparta doet nog mee voor directe handhaving. Drie punten achterstand op de nummers 6, met in het achterhoofd een wedstrijd tegen het puntloze Revival, moet er alsnog gestund worden tegen één van de topploegen uit de competitie.

Aanstaande zaterdag is Sparta de underdog in de kampioenswedstrijd van NKC’51 uit Nijverdal. Sparta heeft wel vaker een kampioensfeestje weten te verpesten, gaan zij dit keer weer stunten? 18.15 uur Sporthal het Ravijn in Nijverdal. Zien wij jullie daar?