REGA behoudt koppositie kampioenspoule na overwinning in Limburg

24 februari 2019 om 09:56 Sport/sport Deel je nieuws

Met een afgetekende 8-2 overwinning op Helwegen/Westa uit Wessem laat REGA 1 wederom zien tot de favorieten te behoren voor de landstitel in het Nederlandse jeugdtafeltennis. Aangezien medekoploper Amsterdam met 4-6 verloor tegen Swift uit Deventer staat  Rega nu met 25 punten uit 3 wedstrijden 4 punten los van de concurrentie. 

Met de verre uitwedstrijd tegen het op papier zwakste team uit de poule wist Rega dat er punten gepakt diende te worden. Met de sterke opstelling Sven van de Pol, David Vrijhoeven en Stef van Duinen werd dan ook gekozen voor zekerheid.

Na een stroef begin waarin rasaanvaller Stef van Duinen in een thriller in vijf games verloor van Westa-kopman Jasper Laumen, liep Rega via overwinningen van Sven van de Pol, David Vrijhoeven en het dubbel snel uit naar een 1-3 voorsprong. 

De ruime overwinning die iedereen verwachtte kwam er ook, maar door het hoge niveau dat de Westa-spelers haaldenm, moest hier nog hard voor gewerkt worden. 

Waar Stef van Duinen ook zijn tweede partij nipt verloor in vijf games lukte het Sven van de Pol en David Vrijhoeven wel om hun tweede partijen over de streep te trekken; 2-5. Onder aanmoediging van het meegereisde publiek en met het geluk een beetje aan haar zijde waren ook de laatste drie partijen prooi voor Rega en stond na ruim 4,5 uur spelen de mooie 8-2 overwinning op het scorebord. 

Over twee weken staat de wedstrijd tegen nummer 2 Amsterdam op het programma en met de huidige vorm in het achterhoofd wordt hier met vertrouwen naar uitgekeken.

advertentie
advertentie