Telstar verliest in spectaculaire wedstrijd

3 december 2018 om 18:34 Sport/sport Deel je nieuws

Na de valse start vorige week in Delft mocht Telstar/Dé Register Makelaar deze week aantreden tegen een van de titelkandidaten. BEP uit Purmerend heeft een uitstekende eerste seizoenshelft achter de rug. Een behoorlijke krachtmeting in de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen.

Om 19.30u floot de prima leidende scheidsrechter in voor de wedstrijd. In een goed gevulde en sfeervolle sporthal de Slag zou Telstar met een scherpe start meteen een slag kunnen slaan. Het waren echter de bezoekers die het heft in handen namen.
In korte tijd stond Telstar tegen een 1-5 achterstand aan te kijken. Telstar knokte zich in de wedstrijd naar een 5-8 tussenstand. Effectiviteit in de korfzone en scherpe afstandsschoten van de gasten maakten dat Telstar het zwaar had in de verdediging. Daar tegenover kon Telstar in de aanval tot goede kansen komen maar niet voldoende om in het spoor van BEP te blijven.
Na een time out kreeg Telstar in het verdere verloop van de eerste helft iets meer grip om de spitsen van BEP. Echter zegt de 10-19 ruststand genoeg over de krachtsverhoudingen in de eerste helft.

In de tweede helft bleef Telstar hard werken. Vooral in de verdediging werden er meer duels gewonnen. Ook nam de scherpte bij de schutters van BEP af. De Hoevelakers zetten daar goede aanvallen tegenover. Aanvallen werden beter opgezet, waardoor de korf meer geraakt werd en aanvallen uiteindelijk tot meer doelpogingen leidden.
Telstar coach Daan van der Klis zag dan ook geen reden om wisselingen te plaatsen. Zo konden de acht basisspelers de wedstrijd samen tot een einde brengen en de blik op de volgende wedstrijd richten.
Met een eindstand van 20-30 op het scorebord werd er afgefloten.

Voor de hoofdmacht een leerzame wedstrijd met veel weerstand zowel aanvallend als verdedigend. Weerstand die eigenlijk elke week verwacht kan worden.
Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen het verrassend goed presterende KOAG uit Krimpen aan de IJssel.
Het is Telstar er alles aangelegen de punten in Hoevelaken te houden. Om 19:40 is de aanvangstijd. Voor deze wedstrijd zullen de Junioren van Telstar A1 het tegen ODIK A1 opnemen.
Het slotakkoord is voor Telstar 2 dat het eveneens opneemt tegen KOAG, aanvang: 21:15.
Wij verwelkomen u aanstaande zaterdag dus weer graag in sporthal de Slag. Ook de leden van de supportersvereniging zullen weer aanwezig zijn. Afgelopen zaterdag hebben zij al voor veel sfeer gezorgd en de nodige support gegeven. Bedankt!