Periodetitel voor Sparta Nijkerk VR1
Periodetitel voor Sparta Nijkerk VR1 Hans Stam

Sparta Nijkerk Vrouwen 1 pakt eerste periodetitel

1 december 2018 om 21:48 Sport/sport Deel je nieuws

In de laatste wedstrijd voor de winterstop hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk zich door het veroveren van de 1e periodetitel nu al verzekerd van deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Klarenbeek VR2 werd met 0-2 verslagen.

Om de titel te veroveren moest er zaterdag afgerekend worden met Klarenbeek VR2. Deze onbekende tegenstander stond met wisselende resultaten in de middenmoot en kon dus absoluut niet onderschat worden. Toch bleek al snel in de wedstrijd dat Sparta Nijkerk over het betere team beschikte. Er werd echter te weinig gedaan met het vele balbezit. Het spel was goed, maar zoals zo vaak dit seizoen werden de kansen niet afgemaakt. De grootste kans was zelfs voor Klarenbeek, maar tot opluchting van de Spartanen ging de bal naast het doel.

Na rust was het vooral zaak om de rust te bewaren en geconcentreerd te blijven voetballen, dan zouden de goals vanzelf moeten volgen. En dat gebeurde ook. In de 56e minuut scoorde Jivika van Loenen de bevrijdende 0-1, door de Klarenbeek keepster te verrassen met een verraderlijk schot.

Marline Bassie, die samen met VR2 speelsters Milou van Amerongen, Charissa Bree en Malissa Beker de selectie versterkte, tikte in de 69e minuut de 0-2 binnen, na goed voorbereidend werk van Eline Tingen en Elvira Dokter.

Nadat Milou van Amerongen het houtwerk boven de goal nog even testte en de niet fitte Christianne van Bloemendaal vlak voor tijd nog even in mocht vallen, floot de scheidsrechter af en barstte het feest los.

Als debutant in de 3e klasse ging Sparta Nijkerk zonder hoge verwachtingen de competitie in, maar na 10 wedstrijden staat het met 8 overwinningen en 2 gelijke spelen alleen op kop. Een fantastische prestatie, die nu extra glans heeft gekregen met een serieuze prijs.

De vrouwen kunnen gaan genieten van een welverdiende winterstop, om op zaterdag 9 februari de competitie te hervatten met een thuiswedstrijd tegen AZSV VR2. Als de 2e helft van de competitie net zo verloopt als de 1e helft, kan het seizoen nog mooier worden dan het nu al is. We gaan het zien!