Sparta Nijkerk VR1 wint ook in Barneveld en ruikt periodetitel

24 november 2018 om 21:18 Sport/sport Deel je nieuws

Na de fraaie overwinning van vorige week op concurrent SDC Putten VR1 moesten de vrouwen van Sparta Nijkerk het zaterdag opnemen tegen de nummer laatst in de competitie SDV Barneveld VR1.

Het werd een moeizame wedstrijd, maar de punten gingen uiteindelijk verdiend mee terug naar Nijkerk.

Elvira Dokter opende in de 7e minuut de score, toen een dieptepass van Sanne van de Pol wat miscommunicatie opleverde in de Barneveldse verdediging. Hetzelfde gebeurde aan de andere kant, zodat het na 11 minuten al weer gelijk stond. Sparta Nijkerk was de betere ploeg, maar speelde erg slordig en het piepjonge SDVB probeerde vanuit een behoudende 4-4-2 opstelling steeds hun gevaarlijke voorhoedespeelsters te bereiken. Dat leverde niet veel op en omdat ook de Spartanen niet veel creëerden,  was er weinig te genieten voor het publiek.

Wel kwam Sparta Nijkerk in de 39e minuut weer op voorsprong toen een zeer scherpe corner van Jivika van Loenen bij de eerste paal rechtstreeks in het doel belandde.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de gelijkmaker lag al in het doel. In eerste instantie werd het schot van SDVB nog gekeerd door keepster Dana Wijnands, maar de Spartaanse verdediging was niet alert genoeg op de rebound.

In de 55e minuut kwam Sparta Nijkerk voor de derde keer op voorsprong; Christianne van Bloemendaal kon een voorzet van de uitstekend spelende Eline Tingen vrij inschieten.

De 3-2 voorsprong werd in het vervolg van de wedstrijd niet meer weg gegeven. De Spartanen hadden het zich een stuk makkelijker kunnen maken door de kansen af te maken, maar uiteindelijk tellen de punten en die gaan weer mee naar Nijkerk.

Volgende week zaterdag 1 december kan Sparta Nijkerk de 1e periodetitel pakken. Het moet dan wel zien af te rekenen met Klarenbeek VR2. De wedstrijd in Klarenbeek begint om 11:30 uur.