Groepsfoto FAN Studenten
Groepsfoto FAN Studenten van de Bor Media

Eerste FAN-Studenten ontvangen diploma

4 april 2022 om 16:13 Lokaal Deel je nieuws

NIJKERK – Op donderdagmiddag 31 maart heeft de eerste lichting studenten van de Food Academy Nijkerk (FAN) hun mbo-diploma in ontvangst mogen nemen. De acht studenten, hun praktijkbegeleiders en andere genodigden werden feestelijk ontvangen bij Coava Nijkerk, waar hen een memorabele diploma-uitreiking te wachten stond.

De studenten gingen in februari 2019 vol enthousiasme van start met de twee jaar durende mbo-opleiding ‘Food Operator’ (mbo-niveau 2/3), die hen klaarstoomt voor een carrière als operationeel medewerker in de foodsector. En het enthousiasme blijft: twee van de studenten gaan verder met de vervolgopleiding ‘Food Techniek’ (mbo-niveau 4).

Mijlpaal
Het afstuderen van de eerste klas is een belangrijke mijlpaal voor de FAN, vertelt Manager Gert-Jan Koetsier: “Deze groep was onze eerste lichting. Hier hebben we op voortgebouwd. Ondanks uitdagingen zoals corona, hebben deze studenten het toch maar mooi voor elkaar gekregen! Alle studenten die begonnen zijn, hebben hun diploma gehaald en sommigen gaan zelfs verder studeren. Daar ben ik super trots op!”

De afgelopen twee jaar heeft de vereniging, onder andere bestaande uit lokale bedrijven zoals Bieze Food Group, Arla Foods, Poppies Bunschoten en Jonker & Schut, veel mooie resultaten bereikt: “We draaien twee andere mbo-klassen food operator, waarvan één net van start is gegaan. Hiernaast hebben we een Pools opleidingstraject en ook verschillende Nederlandse taaltrajecten.” ­– Aldus Koetsier.

Food Academy Nijkerk (FAN)
Food Academy Nijkerk is een vereniging van 20 enthousiaste food- en foodgerelateerde bedrijven in Nijkerk en omgeving. Ze ziet het als haar missie om mensen kennis te laten maken met mooie banen in de foodsector. In samenwerking met diverse onderwijspartijen, zoals Aeres MBO, biedt de FAN technische mbo-trajecten aan, toegespitst op de foodsector.

Meer weten over Food Academy Nijkerk? Neem een kijkje op www.foodacademynijkerk.nl
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie