Symbolische start bouw door v.l.n.r. Erik Vos, Henny Smink en wethouder Wim Oosterwijk
Symbolische start bouw door v.l.n.r. Erik Vos, Henny Smink en wethouder Wim Oosterwijk Hiemstra Media

Feestelijke start bouw De Hofstee

9 november 2021 om 07:13 Lokaal Deel je nieuws

NIJKERK - Een feestelijk moment voor de toekomstige bewoners van nieuwbouwproject De Hofstee in Nijkerk. Op donderdag 28 oktober namen zij voor het eerst een kijkje bij hun woning en vierden ze dat de bouw inmiddels is gestart.

Met het slaan van een symbolische eerste paal door wethouder Wim Oosterwijk, Henny Smink (directeur Smink Vastgoed) en Erik Vos (directeur Heijmans Huizen) is de bouw van De Hofstee nu officieel van start!

De viering heeft even op zich laten wachten door de geldende corona-maatregelen. Dit werd echter helemaal goed gemaakt door het mooie weer deze middag en het feestelijke programma. De toekomstige bewoners van de 33 koopwoningen op het project zijn in kleine groepjes in verschillende tijdsblokken uitgenodigd. Zij konden onder meer een kijkje nemen op de bouwplaats én kregen de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje hun buren te ontmoeten. Het heugelijke moment werd voor alle toekomstige bewoners vastgelegd via een heuse fotoshoot met confetti.

Nieuwbouw De Hofstee

Het nieuwbouwproject De Hofstee is gelegen aan de rand van woonwijk Doornsteeg (Fase 1) in Nijkerk. In opdracht van ontwikkelaar Smink Vastgoed bouwt Heijmans Huizen hier momenteel 33 koopwoningen in verschillende woningtypen en prijsklassen. Tevens worden 12 beneden-bovenwoningen in de sociale huursector, bestemd voor Woningstichting Nijkerk, gerealiseerd.

De Brink en Het Erf

De koopwoningen van De Hofstee zijn verdeeld over twee deelgebieden: De Brink en Het Erf. Op De Brink verrijzen woningen met een dorps karakter; kleine woonblokken met veel mooie details en wisselende kapvormen. Qua architectuur sluiten de woningen daarmee aan op de overige woningen in Doornsteeg Fase 1.

De huizen op Het Erf krijgen een meer landelijk karakter. De architectuur is hier geïnspireerd op de bebouwing die je op een boerenerf ziet. Die landelijke sfeer komt dan ook terug in de gekozen materialen zoals steen, houten planken en riet, maar ook door de toevoeging van luiken en pergola’s.


De 33 koopwoningen zijn inmiddels allemaal verkocht. Uitgebreide informatie over het project en impressies van de woningen en de wijk zijn te vinden via www.hofstee-nijkerk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie