Heerlijk middagje Sparta Nijkerk VR1

23 oktober 2021 om 20:14 Sport Deel je nieuws

Op een sfeervolle Ebbenhorst hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk op overtuigende wijze afgerekend met de vrouwen van HHC Hardenberg.

Beide ploegen waren nog ongeslagen, maar na 90 minuten stond er een 5-1 eindstand op het scorebord en dat was volledig terecht.

Na een opkomst met Leeuwin van de Week Isabelle Jansen, muziek en een oranje rookkanon, gingen beide teams met aanvallende intenties van start. Dit resulteerde al in de 1e minuut in een schot op de lat van HHC Hardenberg. De Spartanen waren gewaarschuwd en meteen wakker. Met fris voetbal werd de aanval gezocht en in de 8e minuut was het al raak. Op aangeven van Afke van den Tweel, die na een blessure haar officiële debuut maakte in het Sparta shirt, rondde Ilse van Walsem rustig af voor de 1-0. De 2-0 in de 13e minuut kwam op naam van Afke van den Tweel zelf en was fraai, net als de aanval die vooraf ging aan een strafschop die volgde in de 18e minuut. De hele linkerflank was betrokken bij het korte combinatiespel dat leidde tot het onderuit halen van Jolien van Looijengoed. Ilse van Walsem schoot de penalty onhoudbaar binnen. Zo stond het binnen 20 minuten al 3-0 en was het genieten langs de lijn. De ruststand had nog wel wat hoger kunnen uitvallen, maar HHC Hardenberg werd gespaard.

In de tweede helft een paar positiewisselingen bij HHC Hardenberg in een poging om er nog iets van te maken, maar de Spartanen stonden souverein te verdedigen en hadden het duel volledig onder controle. Nadat Charlotte van Leeuwen de 4-0 binnen had gekopt, scoorde HHC Hardenberg nog wel tegen, maar met haar 3e doelpunt van de middag was het slotakkoord voor Ilse van Walsem. In de 69e minuut scoorde ze de 5-1 na een assist van Demi van den Brink.

HHC Hardenberg voetbalde zeker niet slecht, maar Sparta Nijkerk was volwassener, veel effectiever en liet zien dat het op de goede weg is. De ongeslagen status is behouden en omdat DTS’35 VR2 onderuit ging, is het nu gedeeld koploper met Genemuiden VR1.

Zaterdag 30 oktober opnieuw een thuiswedstrijd voor Sparta Nijkerk. Tegenstander is dan het nog puntloze Be Quick ‘28 VR3.