Mixteam 1 in actie
Mixteam 1 in actie C van de Pol

Jeugdteams BCH zetten goed reeks voort

4 oktober 2021 om 00:51 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag speelde de jeugdteams van Badmintonclub Hoevelaken eindelijk weer een thuiswedstrijd in De Ridderspoor. De start was wat problematisch omdat de badmintonnetten niet beschikbaar waren, toch een essentieel onderdeel. Met enige vertraging vlogen de shuttles uiteindelijk door de sportzaal.

Het eerste jeugdteam speelde tegen Barneveld, een oude bekend, want zij stonden vorig jaar ook al tegenover elkaar. Waar Abe gemakkelijk zijn enkelpartij won, moesten Lisa en Roos hard vechten voor de overwinning. Zij wisten in de beslissende derde game pas in verlenging de wedstrijd te winnen (18-21 / 21-19 / 22-20). Veel tijd had Lisa niet om te herstellen want in haar enkelpartij tegen Sophie was er weer een beslissende derde game nodig. Hierin trok Lisa maar net aan het kortste eind was ze verloor de game met 19-21. De overige partijen werden redelijk gemakkelijk door Hoevelaken gewonnen waardoor BCH de algehele wedstrijd met 5-1 won. Hoevelaken staat nu gedeeld tweede in de poule met 3 punten achterstand op koploper Hellas.

Aan de andere kant van de sportzaal speelde team 2 tegen De Zender uit Lopik. Daniel, Matteo en Mark hadden iets minder moeite met de tegenstanders. Alle partijen werden in ‘straight sets’ gewonnen en dus stond er na 2 uur een 6-0 eindstand op het bord. Hoevelaken J2 staat nu tweede in de poule vlak achter Swift, maar ze hebben 1 wedstrijd minder gespeeld. De strijd om de koppositie gaat voorlopig door, want de onderlinge wedstrijd tegen Swift staat pas eind november op het programma.

Op vrijdagavond speelde de senioren al hun wedstrijden. Het mixteam won thuis met 6-2 van Inside ’82. Beide dubbelpartijen werden gewonnen door Hoevelaken waarbij de Hennie en Greta wel een spannende derde game nodig hadden. In het vervolg van de wedstrijd gingen alleen de twee damesenkelpartijen verloren. De overige wedstrijden werden vrij gemakkelijk gewonnen.

Tegelijkertijd speelde het herenteam in en tegen Zetten. De avond begon veelbelovend met een winst in de dubbelpartij van Christiaan en Bart. Helaas werd de volgende dubbelpartij maar net verloren door Erik en Jeroen. Na de vier enkelpartijen keek Hoevelaken al tegen een 4-2 achterstand aan want alleen Christiaan wist zijn partij te winnen, de overige gingen vrij kansloos verloren. De laatste twee dubbelpartijen werden beide beslist in een derde game, maar ook daarin trok Hoevelaken aan het kortste eind. Eindstand 6-2 winst voor Zetten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie