Hineni Symfonie Orkest
Hineni Symfonie Orkest Martin de Jong

Israëlconcert met het Hineni Symfonie Orkest

3 oktober 2021 om 12:30 Lokaal Deel je nieuws

Op 16 oktober geeft het Hineni Symfonie Orkest, onder leiding van chef-dirigent Ilia Belianko, een benefietconcert voor Israël.

Voor dit concert is een bijzonder mooi programma samengesteld om u een prachtige muzikale avond te bezorgen.

Zo kunt u onder andere genieten van de Israëlische dansen van componist Marc Lavry. Ook wordt een selectie van prachtige stukken uit de opera Porgy and Bess van George Gershwin ten gehore gebracht. De mooie arrangementen van Yiddishland en Shalom zullen ook niet ontbreken. Om het geheel compleet te maken kunt u luisteren naar de verrassende muziek uit Felix Mendelssohn’s derde symfonie.

Het Hineni Symfonie Orkest uit Nijkerk heeft een grote bezetting aan muziekinstrumenten. Het bestaat uit 40 professionele musici die belangeloos spelen onder leiding van chef-dirigent Ilia Belianko.

Sinds 2006 geeft het orkest concerten in binnen- en buitenland. Het trad op in onder andere het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en het Jerusalem Theatre in Jeruzalem.

Het orkest ondersteunt met haar concerten de organisatie Hineni in Jeruzalem dat steun biedt aan onder meer weeskinderen, kansarme jongeren, Holocaustoverlevenden en slachtoffers van terreur. Het centrum wordt geleid door de Nederlandse Benjamin Philip en beschikt over een grote gaarkeuken, die dagelijks de allerarmsten in Jeruzalem van een gratis warme maaltijd voorziet.

Het concert begint om 19:30 uur. De zaal is open om 19:00 uur.

Op 16 oktober in Nijkerk, De Fontein, Dominee Kuyperstraat 2.

Kaarten zijn on-line te bestellen in de webshop van het orkest. á € 12,50 per persoon of € 40,00 per gezin. Kaarten aan de zaal € 15,00.

Tijdens het concert is er een collecte voor het Hineni Centrum in Jeruzalem.

Voor kaarten of informatie ga naar: www.hinenisymfonieorkest.nl

advertentie
advertentie