DVS'33 VR1 - Sparta Nijkerk VR1
DVS'33 VR1 - Sparta Nijkerk VR1 Christianne van de Kraats

Late, maar verdiende zege Sparta Nijkerk VR1 op DVS’33 VR1

12 september 2021 om 09:50 Sport Deel je nieuws

Na de eenvoudige overwinning van vorige week, kon Sparta Nijkerk VR1 zaterdag rekenen op wat meer weerstand. In de 2e poulewedstrijd van de beker was DVS’33 Ermelo VR1 namelijk de tegenstander. Beide ploegen komen elkaar straks in de competitie ook tegen, dus op voorhand een mooi affiche voor een spannende pot voetbal.

Het begin was rommelig met veel balverlies aan beide zijden en een paar kleine kansjes voor Sparta Nijkerk. Er leek wat spanning op de wedstrijd te zitten. Gaandeweg de eerste helft trokken de Spartanen de wedstrijd echter naar zich toe. Het spel werd beter, DVS’33 werd terug gedrongen en het wachten was op een doelpunt. Die kwam er in de 42e minuut. Mareine Koole krulde de bal vanaf de 16 meter prachtig in de kruising. Zo werd de kleedkamer opgezocht met een 0-1 ruststand.

De 2e helft veranderde er niet zo heel veel. Sparta Nijkerk was de betere ploeg, maar verzuimde dit, ondanks enkele grote kansen, uit te drukken in de stand. DVS’33 wist eigenlijk de gehele wedstrijd niets te creëren, maar kwam in de 61e minuut wel op gelijke hoogte door een schot van afstand die net onder de lat binnenviel. In de wetenschap dat DVS’33 vorige week met 16-0 had gewonnen, was het belangrijk voor de Spartanen om alsnog de winst naar zich toe te trekken om door te bekeren. Dat lukte door een geweldige individuele actie van Ilse van Walsem. Na 3 verdedigsters het bos te hebben ingestuurd, was ook de keepster van DVS’33 kansloos. 1-2 in de 80e minuut.

De wedstrijd werd vervolgens gecontroleerd uitgespeeld.

Een niet al te beste wedstrijd, maar zeker een verdiende overwinning voor de hardwerkende Spartanen, die als team steeds verder naar elkaar toe groeien.

Volgende week zaterdag de laatste bekerwedstrijd. Deze wordt gespeeld in Barneveld tegen SDVB VR1. Een gelijkspel zal voldoende zijn om de volgende ronde te bereiken, maar daar zal Sparta Nijkerk VR1 absoluut geen genoegen mee nemen.