Manager Dick Eijlander
Manager Dick Eijlander Bosbad Putten

Dit najaar steeds meer mogelijk in Bosbad Putten

4 september 2021 om 08:18 Sport Deel je nieuws

PUTTEN – Subtropisch Bosbad Putten hervat op maandag 6 september de lessen in aquasporten zoals aquajogging, aquarobic, aquaspinning, aquabootcamp en trimzwemmen. Nieuwe sporters kunnen gratis een proefles meemaken. Ook het populaire zwangerschapszwemmen gaat opnieuw van start. Baanzwemmers die een of twee keer per week hun baantjes willen trekken krijgen ook meer mogelijkheden. “We gaan langzamerhand weer terug naar een normaler rooster, hoewel een aantal maatregelen voorlopig blijft”, stelt manager Dick Eijlander tevreden vast.

Met dit laatste doelt hij onder meer op de (online) kaartverkoop in drie tijdblokken. Om het aantal recreatieve zwemmers te beheersen, kunnen bezoekers doordeweeks kiezen uit een ochtend-, dag- of avondkaartje. In het weekend zijn er alleen ochtend- en middagtickets. Tijdens deze blokken is de wildwaterbaan in bedrijf, ook in de herfst en winter. Van maandag tot en met vrijdag is deze spectaculaire attractie in de ochtenduren niet in bedrijf. “Dan zijn het vooral ouders met baby’s, peuters en kleuters die ons bad bezoeken”, vertelt Eijlander, “en die hebben toch een voorkeur voor het waterpark voor de kleintjes.”

In het afgelopen jaar is de belangstelling voor baanzwemmen toegenomen, weet Dick Eijlander. Steeds meer mensen ontdekken dat een of twee keer per week zwemmen goed is voor lichaam en geest. “En veel minder blessuregevoelig dan hardlopen”, vult de Bosbad-manager aan. Zwemmers krijgen dan ook extra mogelijkheden om hun meters te maken, naast de bekende vroege uren van de dag:

Dinsdag van 07.00 tot 12.30 uur en 13.00 tot 15.30 uur

Donderdag 07.00 tot 12.30 uur (extra warm water) en van 13.00 tot 15.30 uur.

Maandag t/m donderdag van 20.00 tot 22.00 uur (wel voor recreatief tarief)

Voor badgasten die nog een 10- of 25-badenkaart of vroege-vogelkaarten hebben liggen heeft Eijlander ook goed nieuws. Deze kunnen ze vanaf 6 september gebruiken en zo opmaken. Eijlander: “Nieuwe meerbanenkaarten en abonnementen komen nog niet in de verkoop omdat er nog te veel onzekerheid is rondom het coronabeleid in het najaar.” Overigens blijft het buitenbad geopend tot zondag 26 september. De ‘hondenplons’ vindt dit jaar niet plaats.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie