Flyer verkoop Wereldwinkel Ermelo
Flyer verkoop Wereldwinkel Ermelo Marina Arhin- Schuurman

Verkoop Ermelo Wereldwinkel artikelen van Blessed Home Ghana

23 mei 2021 om 13:56 Lokaal Deel je nieuws

Blessed Home – Ghana

https://blessedhomeghana.org

Michael en Marina zijn de initiatiefnemers van Blessed Home. Ze voelden zich geroepen om zich in te zetten voor tienermoeders en hun kinderen. Geloof, hoop en liefde waren de drijfveren voor hen.                           

De Stichting Blessed Home is opgericht op 19 mei 2016 te Nijkerk, waar Marina vandaan komt.

Marina is in 2012 na haar studie als verpleegkundige naar Ghana vertrokken om zich daar als vrijwilliger in te zetten voor de plaatselijke bevolking. Tijdens haar verblijf in Ghana heeft zij Michael leren kennen. Michael is een geboren Ghanees en kent het land en de gewoonten van zijn volk goed. Bovendien spreekt hij de inheemse talen.                                                                                      

Sinds augustus 2020 volgen tienermoeders en dagstudenten een opleiding tot naaister bij de naaischool Adepam, die op het terrein van Blessed center for childeren is gerealiseerd. Er is plek voor twaalf studenten, zes plekken zijn voor de tienermoeders en de andere zes voor jonge vrouwen uit de omgeving waarvan de ouders de opleiding niet kunnen financieren. Er is een ervaren naaileraar, die vier dagen in de week de lessen verzorgd. 

De opleiding duurt ongeveer twee jaar, afhankelijk van het leertempo van de student. Om de opleiding succesvol af te sluiten moet er een staatsexamen worden afgelegd. Bij een voldoende of een hoger cijfer ontvangt de student een officieel diploma, waarmee zij elders kan gaan werken. 

Om Adepam te kunnen financieren verkoopt Blessed Home online de producten die de studenten hebben gemaakt. Adepam ontvangt ook opdrachten vanuit de lokale gemeenschap die eveneens geld opleveren. 

Van 31 mei tot 12 juli zullen in de expositieruimte van de Wereldwinkel in Ermelo o.a. de producten van Adepam worden verkocht. De cursisten zijn druk bezig geweest om alle opdrachten, die Blessed Home vanuit Nederland heeft gekregen, hiervoor af te ronden. Het ziet er allemaal prachtig uit. Zoveel mooie kleuren!

Begin mei is Michael naar Duitsland gevlogen en heeft twee volle koffers met creatieve spullen meegenomen. Ook de voorbereidingen voor de verkoop van de producten bij de wereldwinkel in Ermelo zijn in volle gang. Verschillende flyers en dergelijke aandachttrekkers zijn gemaakt. De verkoop start 1 juni a.s.

Kom en koop. Van harte welkom! Voor het doel dat zo belangrijk en noodzakelijk is!

Maria Stoorvogel

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie