Word ook mammolaborant! Gratis opleiding met baangarantie
Word ook mammolaborant! Gratis opleiding met baangarantie Bevolkingsonderzoek Nederland

Staatssecretaris Blokhuis bezoekt mobiele unit bevolkingsonderzoek borstkanker in Hoevelaken

18 april 2021 om 14:05 Lokaal Deel je nieuws

Maandag 19 april komt staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS van ca. 16.15- 16.45 uur op werkbezoek bij een mobiele onderzoeksunit van het Bevolkingsonderzoek Borstkanker in Hoevelaken. (Zuiderinslag 2, 3871 MR Hoevelaken, Parkeerterrein bij sportcomplex De Slag).

Ondanks Corona screenen we “gewoon” door en laten we de staatssecretaris zien hoe we dat Corona-proof doen. Om toch zo veel mogelijk vrouwen te kunnen screenen hebben we naast de unit een portocabin geplaatst waar de cliënten worden opgevangen. Dit heeft ertoe geleid dat op deze unit op ca. 95% van de normale productie kan draaien (landelijk gemiddeld is nu door de Covid-maatregelen ca. 85%).

Wij zoeken screeningslaboranten

De staatssecretaris gaat voorafgaand aan zijn bezoek in Hoevelaken kijken bij een opleidingsunit in Utrecht. Op deze unit worden laboranten (versneld) opgeleid met een eigen opleidingsprogramma tot mammolaborant. We hebben landelijk een groot tekort aan screeningslaboranten, collega’s die de borstfoto’s maken. Dat zorgt (in combinatie met de vertraging  door Corona) voor druk op het interval, de tijd tussen twee twee borstonderzoeken in (normaal 2 jaar). We moeten in de komende jaren landelijk ruim 114 fte opleiden om met het interval weer in de pas te kunnen lopen.

Met een een wervingscampagne (www.bevokingsonderzoekzoekt.nl) wordt actief gezocht naar nieuwe collega's. Deze collega's ontvangen een twee-jarige gratis opleiding en baangarantie. 


Info voor de redactie/niet voor publicatie

Voor vragen en/of fotomateriaal kunt u contact opnemen met Elma van der Vlis, Communicatieadviseur Bevolkingsonderzoek Nederland, 06-10054671

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie