De ondernemers Dave en Ynske van No Rush Decaf
De ondernemers Dave en Ynske van No Rush Decaf Ynske Lankreijer

De cafeïnevrije missie van Dave & Ynske met No Rush Decaf

18 februari 2021 om 17:48 Economie Deel je nieuws

Dave (29) en Ynske (28), gevestigd in Hoevelaken, gebruikten de corona-thuis-zit-tijd om aan hun lang gekoesterde droom te werken: een eigen onderneming opzetten met een sociale missie. Ze besloten de uitdaging aan te gaan om cafeïnevrije koffie van z'n stoffige imago af te helpen. "Tegenwoordig vervult koffie een steeds belangrijkere rol, veel meer dan slechts de cafeïne boost om 's ochtend mee wakker te worden. Koffie is niet weg te denken tijdens een sociale gelegenheid of een momentje voor jezelf. Ook voor ons is het ontspannen koffiemomentje in de ochtend veel waard. Maar cafeïne is niet bepaald rustgevend. Zo denkt je lichaam er in ieder geval over. Cafeïne activeert de twee stresshormonen cortisol en adrenaline, wat kan leiden tot bekende bijwerkingen als een onrustig gevoel, trillingen en hartkloppingen. Terwijl jij probeert te genieten van je koffie, brengt cafeïne je lichaam in een fight or flight modus. Dat vonden wij gek. Dat past toch niet bij een ontspannen koffiemomentje?" 

Zoekend naar goede decaf koffie, ervaarden ze al snel het summiere aanbod in winkels. "Als echte koffieliefhebbers zochten wij decaf koffiebonen waarbij de smaak- en geurbeleving niet onder zou doen aan koffie met cafeïne. En waarbij de cafeïne op een natuurlijke methode (zonder chemicaliën) uit de koffiebonen is onttrokken. Want inmiddels wisten we dat zulke methodes bestaan."

Dat was knap lastig om te vinden, maar het lukte ze. Hun ondernemerslust werd meteen aangewakkerd. Ze starten met het schrijven van een businessplan en vertelden hun omgeving erover. "We ontvingen vaak dezelfde reactie: decaf koffie? Maar dat drinkt nog niemand? En dus deelden we onze kennis over de gezondsheidsvoordelen van decaf koffie, de goede kwaliteit cafeïnevrije koffiebonen en de natuurlijke decaf processen. Verbazing veranderde in verwondering. Waarom drinkt nog niemand dit?"

Al snel besloten ze om hier hun eigen missie van te maken: mensen bewust maken van het effect van cafeïne op het lichaam, de verbeterde kwaliteit van cafeïnevrije koffiebonen en de natuurlijke decaf methodes. "We hebben een klein maar goed assortiment waarmee we iedereen de best mogelijke decaf koffiebeleving willen geven. We zijn pas net begonnen en werken hard voor ons einddoel. We streven naar een bedrijf waarbij we volledig biologisch en duurzaam opereren en direct trade hebben met koffieboeren." 

De ondernemers Dave en Ynske van No Rush Decaf
advertentie
advertentie