Een fijn nieuw thuis voor ouderen met dementie bij Wonen bij September in Kasteel Stoutenburg

10 februari 2021 om 14:19 Lokaal Deel je nieuws

Het voormalige Kasteel Stoutenburg is door zorgorganisatie Wonen bij September omgetoverd tot een prachtig woonhuis voor ouderen met dementie. De eerste bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen. De 24 appartementen zijn van alle gemakken voorzien, zonder dat afbreuk is gedaan aan de bijzondere sfeer die kenmerkend is voor het kasteel. 

Het is een sprookjesachtige locatie, middenin de natuur met Amersfoort en Leusden om de hoek. Vanuit het kasteel op landgoed Stoutenburg, ook wel bekend als Heerlijkheid Stoutenburg, loop je zo het prachtige parkbos in. Een fijne groene omgeving om in te wonen, maar toch levendig door alle bezoekers op het landgoed.

Leidinggevende Liesbeth Smeels vertelt: “Ik ben enorm trots dat ik dit woonhuis mag runnen. Natuurlijk niet alleen vanwege de prachtige locatie, maar bovenal vanwege de visie van September op ouderenzorg. Vanwege de kleinschaligheid kunnen we bewoners de persoonlijke aandacht en liefde geven die ze verdienen.”

Het drie verdiepingen en 24 appartementen tellende woonhuis is in September-stijl ingericht. Dat betekent: gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes heeft iedere bewoner een appartement dat ingericht kan worden met eigen meubels. Zodat het herkenbaar, vertrouwd en veilig voelt. Net als thuis.

Bij September kunnen bewoners het leven dat zij gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten. Er zijn geen strakke dagschema’s waar iedereen zich aan moeten houden. Bewoners houden zelf de regie over het indelen van hun dag. Liesbeth: “Dus lekker laat naar bed en uitslapen of juist vroeg onder de wol en bijtijds weer op? Dat kan! Buiten een wandeling maken, even fietsen of een spelletje doen? We hebben voldoende medewerkers om iedereen een fijne dag te bezorgen, waarbij we echt luisteren naar de wensen en behoeften van bewoners.”

Alles draait bij September om leefplezier! Onze medewerkers weten wat bewoners fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar zij blij van worden. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom. Mee-eten is vanzelfsprekend. Een klein huisdier mee? Dat vinden wij alleen maar gezellig.

Meer weten? Neem dan contact op met Liesbeth Smeels, 088 - 572 16 34 of liesbeth.smeels@wonenbijseptember.nl.

Wonen bij September Stoutenburg
Sfeerimpressie Wonen bij September Stoutenburg
Sfeerimpressie Wonen bij September Stoutenburg
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie